Με το μεγαλύτερο μπόνους των τελευταίων ετών επιβραβεύει τους εργαζομένους της η Ferrari, μετά την εκτίναξη των προσδοκιών και των κερδών της το 2022.

Περίπου 5.000 εργαζόμενοι θα λάβουν έως και 13.500 ευρώ φέτος, σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας πολυτελών αυτοκινήτων, Benedetto Vigna. Πρόκειται για αύξηση 12,5% σε σχέση με το μπόνους του περασμένου έτους.

Ferrari: Κάνει στροφή στην ηλεκτροκίνηση

Χθες, η εταιρεία αναβάθμισε τις προοπτικές της για το 2023 εν μέσω ισχυρής ζήτησης για νέα μοντέλα όπως το crossover Purosangue. Η Ferrari αύξησε τις προοπτικές της σχετικά με την έντονη ζήτηση για μοντέλα με υψηλά περιθώρια κέρδους, όπως το νέο crossover Purosangue των 390.000 ευρώ (428.000 $).

Τα δε οικονομικά στοιχεία που ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο του 2022, ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Τα προσαρμοσμένα EBITDA της Ferrari για το τέταρτο τρίμηνο αυξήθηκαν στα 469 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 451 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα ανέβηκαν στα 1,37 δισ. ευρώ, ελαφρώς πάνω από τα 1,29 δισ. ευρώ που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν σχεδόν κατά 20% το 2022, με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Κίνα και στην Αμερική.

Πλούσιοι πελάτες, υψηλές προσδοκίες

«Παρά ένα περίπλοκο παγκόσμιο μακρο-σενάριο, κοιτάμε το μέλλον με μεγάλη σιγουριά», δήλωσε ο CEO, προσθέτοντας ότι η εταιρεία βλέπει «επίμονα υψηλή ζήτηση για τα προϊόντα μας παγκοσμίως».

Η Ferrari αύξησε τις τιμές ορισμένων από τα μοντέλα της και επωφελείται από τους πλούσιους αγοραστές που επηρεάζονται λιγότερο από την εκτόξευση του πληθωρισμού και την αύξηση των επιτοκίων. Πλέον, ετοιμάζεται να στραφεί στα ηλεκτρικά οχήματα και να μετατρέψει το ιστορικό του εργοστάσιο στη βόρεια Ιταλία σε κόμβο για αυτοκίνητα με μπαταρίες.

Το 2023 εκτιμά ότι τα έσοδα θα ανέλθουν σε 5,7 δισ. ευρώ το 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή