Την ταχεία πώληση του κλάδου κατασκευής πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων της Thyssenkrupp, Thyssenkrupp Marine Systems (TKMS), ζήτησε την Παρασκευή ένας από τους 20 μεγαλύτερους μετόχους της εταιρείας, υποστηρίζοντας ότι οι κίνδυνοι υπερτερούν του όποιου πιθανού οφέλους.

Η απάντηση του Σολτς στην κρίση της Ουκρανίας αναδιαμορφώνει το εταιρικό τοπίο της Γερμανίας

«Απαιτούμε την άμεση πώληση όλων των αμυντικών δραστηριοτήτων», δήλωσε ο Ingo Speich, επικεφαλής του τμήματος βιωσιμότητας και εταιρικής διακυβέρνησης της Deka Investment, κάνοντας λόγο για κινδύνους ως προς τη φήμη της εταιρείας, τους οποίους πάντως δεν περιέγραψε.

Η Deka κατέχει το 0,45% των μετοχών της, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv Eikon, γεγονός που την καθιστά τον 12ο μεγαλύτερο επενδυτή του γερμανικού βιομηχανικού ομίλου.

Η ενοποίηση του ευρωπαϊκού αμυντικού τομέα

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Thyssenkrupp Martina Merz υποβάθμισε την ανάγκη για ταχεία δράση στην ετήσια γενική συνέλευση του ομίλου, λέγοντας ότι η TKMS, η οποία απασχολεί περίπου 6.900 υπαλλήλους, βρίσκεται σε ισχυρή θέση. «Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ως έναν από τους σημαντικότερους πελάτες μας, για να διαπιστώσουμε εάν και πότε μπορούν να δημιουργηθούν οι πολιτικές προϋποθέσεις για μια αυτόνομη λύση» για την TKMS, πρόσθεσε.

Η Thyssenkrupp έχει δηλώσει ότι τάσσεται υπέρ της ενοποίησης του ευρωπαϊκού αμυντικού τομέα, η οποία θα μπορούσε να αποκτήσει δυναμική μέσω της απόφασης της Γερμανίας να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της μέσω ενός ειδικού προϋπολογισμού ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Ακόμη και μια μερική πώληση (της TKMS) θα ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο Speich στη γενική συνέλευση της Παρασκευής.

Η TKMS σημείωσε πωλήσεις 1,8 δισ. ευρώ κατά το τελευταίο οικονομικό έτος που έληξε τον Σεπτέμβριο, ενώ τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη ήταν 32 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κρατικό επενδυτικό ταμείο Νορβηγίας: Αρκετά μεγάλη «φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας
Διεθνή |

«Φούσκα» στις μετοχές τεχνολογίας - Τι είπε ο διαχειριστής του κολοσσιαίου νορβηγικού κρατικού ταμείου

Υπάρχει σαφώς αρκετά μεγάλη “φούσκα” στον τομέα της τεχνολογίας, δηλώνει ο CEO της Norges Bank Investment Management που διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας