Στην αναστολή της έκδοσης ομολόγου από την οποία αποσκοπούσε να αντλήσει 122 εκατ. ευρώ από τις διεθνείς αγορές προχώρησε η Adani Enterprises, όπως αναφέρει με δημοσίευμά του το Bloomberg, επικαλούμενο δύο πηγές με γνώση επί του θέματος.

Η μεγαλύτερη εταιρεία στον όμιλο του δισεκατομμυριούχου Γκαουτάμ Αντάνι είχε δώσει εντολή στις Edelweiss Financial Services, AK Capital, JM Financial και Trust Capital να προχωρήσουν την διαδικασία της έκδοσης. Ωστόσο σύμφωνα με τις δύο πηγές, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη καθώς η βύθιση της μετοχής της δεν ευνοεί τις συνθήκες για την έκδοση χρέους.

Σοκ για πασίγνωστη εταιρεία – θύμα του Ινδού κροίσου Αντάνι

Έτσι μετά την αναστολή της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 2,5 δισ. δολαρίων, η εταιρεία χάνει άλλον έναν τρόπο χρηματοδότησης, τον οποία αναζητά εναγωνίως μετά το μαζικό sell-off των μετοχών, κατόπιν έκθεσης η οποία την κατηγορεί για παραποίηση των οικονομικών της καταστάσεων και χειραγώγηση της μετοχής. Η έκθεση κάνει επίσης λόγο για υψηλό χρέος, ενώ αφήνει αιχμές για την πραγματική αποτίμηση των επτά εισηγμένων εταιρειών του ομίλου Adani.

Προτεραιότητα επί του παρόντος αποτελεί η εξεύρεση κεφαλαίων προκειμένου η εταιρεία να αναχρηματοδοτήσει εκκρεμόν χρέος ύψους 4,5 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το Reuters, ήδη οι ρυθμιστικές αρχές της Ινδίας διενεργούν έρευνα, μεταξύ άλλων εξετάζοντας αν η πρόσφατη κατάρρευση της μετοχής είναι προϊόν χειραγώγησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή