Με απώλειες έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά της Σαουδικής Αραβίας, ακολουθώντας την πτωτική πορεία των τιμών του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές εν μέσω ανησυχιών για το εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα ρωσικά διυλισμένα προϊόντα.

Το πετρέλαιο, ο βασικός παράγοντας της οικονομίας, υποχώρησε την Παρασκευή, το αργό Brent έκλεισε με απώλειες της τάξης των 2,23 δολαρίων ή 2,7% στα 79,94 δολάρια το βαρέλι.

Πετρέλαιο: Kοντά στο 3% οι απώλειες

Ο δείκτης TASI του χρηματιστηρίου της Σαουδικής Αραβίας έκλεισε με απώλειες 1,34%. Πρόκειται για την χειρότερη συνεδρίαση  από τις 7 Δεκεμβρίου. Η πτώση τροφοδοτήθηκε  από τις απώλειες σε όλους σχεδόν τους τομείς, εκτός από τον κλάδο των ακινήτων.

Η μετοχή του σαουδαραβικού πετρελαϊκού γίγαντα Aramco  βυθίστηκε, σημειώνοντας πτώση κατά 1,5%, ενώ η μετοχή της μεγαλύτερης ισλαμικής τράπεζας στον κόσμο βάσει κεφαλαιοποίησης, η Al Rajhi Bank  υποχώρησε κατά 1,9%.

Μεταξύ των χαμένων,  οι μετοχές των Dr Sulaiman Al-Habib Medical και Riyad Bank με απώλειες  2,2% και 3,5% αντίστοιχα.

Ο  δείκτης QSI του χρηματιστηρίου του Κατάρ έκλεισε με πτώση 0,4%, με σχεδόν όλες τις μετοχές που μετέχουν στη σύνθεση του δείκτη να βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος.

Η μετοχή της Qatar Aluminum Manufacturing σημείωσε πτώση 5,9% και της Industries Qatar 2,2%.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη τράπεζα του Κόλπου Qatar National Bank  τερμάτισε το αρνητικό σερί τεσσάρων συνεδριάσεων, σημειώνοντας άνοδο 3,5%.

Εκτός του Κόλπου, ο δείκτης blue chip EGX30 του χρηματιστηρίου της Αιγύπτου σημείωσε άνοδο 0,1%, ανακάμπτοντας από τέσσερις συνεδριάσεις με απώλειες.

Ο δείκτης ενισχύθηκε από την άνοδο κατά 1,4% της Commercial International Bank Egypt  και κατά 3,1% της Talaat Mostafa .

Μεταξύ των κερδισμένων, η Palm Hills Development και η GB Auto, που έκλεισαν με κέρδη 10,3% και 9,2% αντίστοιχα.

Στα μάκρο της ημέρας, τα καθαρά συναλλαγματικά αποθέματα της Αιγύπτου αυξήθηκαν στα 34,224 δισ.δολάρια  τον Ιανουάριο από 34,003 δισ. τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η κεντρική τράπεζα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές