Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν σε χαμηλά επίπεδα των τελευταίων τριών εβδομάδων, σε μια ασταθή συνεδρίαση, αφού τα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ προκάλεσαν ανησυχίες για την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων και  οι επενδυτές αναζήτησαν περισσότερη σαφήνεια σχετικά με το επικείμενο εμπάργκο της ΕΕ στα ρωσικά διυλισμένα προϊόντα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό  Brent υποχώρησαν κατά 2,23 δολάρια ή 2,7% στα 79,94 δολάρια το βαρέλι, μετά την άνοδό τους στο υψηλό της συνεδρίασης των 84,20 δολαρίων.  Ενδοσυνεδριακά έφτασαν και στα 79,72 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 11 Ιανουαρίου.

Commodities: Οι κομβικές αλλαγές και οι προκλήσεις για το 2023

Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) έκλεισε με πτώση 2,49 δολάρια ή 3,3%, στα 73,39 δολάρια, μετά από διαπραγμάτευση μεταξύ 78,00 και 73,13 δολαρίων, το χαμηλότερο επίπεδό του από τις 5 Ιανουαρίου.

Το Brent κατέγραψε πτώση  της τάξης  του 7,8% αυτή την εβδομάδα, ενώ το WTI της τάξης του 7,9%.

Η αύξηση της απασχόλησης στις ΗΠΑ επιταχύνθηκε απότομα τον Ιανουάριο εν μέσω μιας επίμονα ανθεκτικής αγοράς εργασίας, αλλά η περαιτέρω συγκράτηση των μισθολογικών αυξήσεων θα μπορούσε να δώσει στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ κάποια άνεση στον αγώνα της κατά του πληθωρισμού.

«Η αγορά δεν μπορεί να αποφασίσει αν θα πρέπει να είναι νευρική για μια ύφεση ή να ανησυχεί περισσότερο για την επιθετικότητα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ όσον αφορά τα επιτόκια», δήλωσε στο Reuters ο Phil Flynn, αναλυτής της Price Futures Group.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές