Πτωτικά κινούνται σήμερα οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη, με τους επενδυτές να αποτιμούν τις τελευταίες αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της περασμένης εβδομάδας, ενώ αναμένουν και τα νέα εταιρικά αποτελέσματα των μεγάλων επιχειρήσεων στην περιοχή.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,5%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να χάνει 1%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,46% στις 7.865 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,60% στις 15.384 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,73% στις 7.181 μονάδες.

Το κλίμα

Το κλίμα παραμένει επιβαρυμένο επίσης από την είδηση ότι οι ΗΠΑ κατέρριψαν ένα ύποπτο κινεζικό κατασκοπευτικό αερόστατο το Σαββατοκύριακο, μια κίνηση που καταδικάστηκε από το Πεκίνο, το οποίο υποστήριξε ότι το αερόστατο χρησιμοποιήθηκε για μετεωρολογικούς σκοπούς και είχε παρασυρθεί κατά λάθος στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, οι νέες εργοστασιακές παραγγελίες στη Γερμανία, εποχικά και προσαρμοσμένες στις τιμές, αυξήθηκαν κατά 3,2% τον Δεκέμβριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Οι εγχώριες παραγγελίες σημείωσαν άλμα 5,7%, ενώ οι παραγγελίες από το εξωτερικό αυξήθηκαν κατά 1,2%. Οι νέες παραγγελίες από τη ζώνη του ευρώ αυξήθηκαν κατά 9,8%, ενώ οι νέες παραγγελίες από άλλες χώρες μειώθηκαν κατά 3,8% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Οι παραγγελίες ενδιάμεσων αγαθών σκαρφάλωσαν κατά 9,7%. Παράλληλα, οι νέες παραγγελίες κεφαλαιουχικών αγαθών παρέμειναν αμετάβλητες και οι παραγγελίες καταναλωτικών αγαθών μειώθηκαν κατά 3,3%. Σε ετήσια βάση, οι ημερολογιακά προσαρμοσμένες νέες εργοστασιακές παραγγελίες διολίσθησαν κατά 10,1% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2021.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές