Αθόρυβα… αλλά σταθερά διέσπασε σήμερα το στόχο των 1.035 μονάδων το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο στη σκιά των πλούσιων επιχειρηματικών εξελίξεων βρέθηκε να «ατενίζει» πλέον τον επόμενο στόχο των 1.050 μονάδων. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,82% στις 1.041,51 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 126 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων πάνω από το 50% σε ολίγους τίτλους.

Το νέο της ημέρας σαφώς ήταν η υποχρεωτική δημόσια πρόταση που έκανε η Πειραιώς για την απόκτηση της Marfin Investment Group, μετά και την αύξηση του ποσοστού της στο 36,2%. Η μετοχή έκλεισε στο limit up, συνεχίζοντας την καλή πορεία των τελευταίων ημερών, αλλά και αφήνοντας πολλά ερωτηματικά για την επόμενη μέρα της. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο τίτλος έκλεισε με ανεκτέλεστο αγορών πάνω από 34 εκατ. μετοχές, επιβεβαιώνοντας το ισχυρό ενδιαφέρον που υπάρχει το τελευταίο διάστημα.

Deals, κερδοφορία και στο βάθος επενδυτική βαθμίδα

Όμως οι εξελίξεις στη MIG έρχονται ως συνέχεια της έντονης δραστηριοποίησης που εμφανίζει το «σύμπαν» των εισηγμένων το τελευταίο διάστημα. Deals, κερδοφορία και στο βάθος επενδυτική βαθμίδα είναι και τα τρία στοιχεία που συντηρούν το θετικό κλίμα σε μια αγορά που έμεινε στο περιθώριο και σε ένα στενό εύρος για πολλά χρόνια. Και όπως επισημαίνουν οι περισσότεροι αναλυτές, η διάσπαση της τεχνικά δύσκολης ζώνης των 1.035 – 1.040 μονάδων, θα κλείσει μια περίοδο που άνοιξε τον Δεκέμβριο του 2014, χωρίς να ανακτηθεί την οκταετία που μεσολάβησε.

Σε αυτό το επίπεδο και δεδομένη την ανοδική πορεία της αγοράς επί επτά εβδομάδες χωρίς ουσιαστική διόρθωση, έχει προκαλέσει τα ισχυρά αντανακλαστικά της αγοράς σε περίπτωση πισωγυρίσματος. Σε περίπτωση διόρθωσης, λοιπόν, το πρώτο σημαντικό επίπεδο στήριξης είναι πέριξ των 1.000 μονάδων. Με μικρές διαφορές με τον γενικό δείκτη, ο FTSE 25 βρίσκεται στο μέσο μιας ζώνης κατά την οποία η στήριξη είναι στις 2.507 μονάδες, ενώ ο ανοδικός στόχος είναι στις 2.545-2.568 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, Jumbo, Πειραιώς, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, Motor Oil, Σαράντης και Λάμδα, ξεχώρισαν με τα κέρδη τους, ενώ θετικά έκλεισαν και οι ΕΥΔΑΠ, Quest, Εθνική, ΟΛΠ, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ και ΕΛΧΑ. Σε αρνητικά εδάφη έκλεισαν οι Titan, Coca Cola, Alpha Bank και Βιοχάλκο, ενώ μεγαλύτερες ήταν οι απώλειες σε Aegean, Eurobank και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νευρικότητα στη σκιά της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Νευρικότητα στο ταμπλό, στη σκιά της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

Πολλά χαρτοφυλάκια προσπαθούν να διαγνώσουν τις προεκτάσεις των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και να διαφοροποιήσουν τις θέσεις τους κινούμενα σε πιο αμυντικούς τίτλους