
Αθόρυβα… αλλά σταθερά διέσπασε σήμερα το στόχο των 1.035 μονάδων το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο στη σκιά των πλούσιων επιχειρηματικών εξελίξεων βρέθηκε να «ατενίζει» πλέον τον επόμενο στόχο των 1.050 μονάδων. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,82% στις 1.041,51 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 126 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων πάνω από το 50% σε ολίγους τίτλους.
Το νέο της ημέρας σαφώς ήταν η υποχρεωτική δημόσια πρόταση που έκανε η Πειραιώς για την απόκτηση της Marfin Investment Group, μετά και την αύξηση του ποσοστού της στο 36,2%. Η μετοχή έκλεισε στο limit up, συνεχίζοντας την καλή πορεία των τελευταίων ημερών, αλλά και αφήνοντας πολλά ερωτηματικά για την επόμενη μέρα της. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο τίτλος έκλεισε με ανεκτέλεστο αγορών πάνω από 34 εκατ. μετοχές, επιβεβαιώνοντας το ισχυρό ενδιαφέρον που υπάρχει το τελευταίο διάστημα.
Deals, κερδοφορία και στο βάθος επενδυτική βαθμίδα
Όμως οι εξελίξεις στη MIG έρχονται ως συνέχεια της έντονης δραστηριοποίησης που εμφανίζει το «σύμπαν» των εισηγμένων το τελευταίο διάστημα. Deals, κερδοφορία και στο βάθος επενδυτική βαθμίδα είναι και τα τρία στοιχεία που συντηρούν το θετικό κλίμα σε μια αγορά που έμεινε στο περιθώριο και σε ένα στενό εύρος για πολλά χρόνια. Και όπως επισημαίνουν οι περισσότεροι αναλυτές, η διάσπαση της τεχνικά δύσκολης ζώνης των 1.035 – 1.040 μονάδων, θα κλείσει μια περίοδο που άνοιξε τον Δεκέμβριο του 2014, χωρίς να ανακτηθεί την οκταετία που μεσολάβησε.
Σε αυτό το επίπεδο και δεδομένη την ανοδική πορεία της αγοράς επί επτά εβδομάδες χωρίς ουσιαστική διόρθωση, έχει προκαλέσει τα ισχυρά αντανακλαστικά της αγοράς σε περίπτωση πισωγυρίσματος. Σε περίπτωση διόρθωσης, λοιπόν, το πρώτο σημαντικό επίπεδο στήριξης είναι πέριξ των 1.000 μονάδων. Με μικρές διαφορές με τον γενικό δείκτη, ο FTSE 25 βρίσκεται στο μέσο μιας ζώνης κατά την οποία η στήριξη είναι στις 2.507 μονάδες, ενώ ο ανοδικός στόχος είναι στις 2.545-2.568 μονάδες.
Σε επίπεδο τίτλων
Σε επίπεδο τίτλων, Jumbo, Πειραιώς, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, Motor Oil, Σαράντης και Λάμδα, ξεχώρισαν με τα κέρδη τους, ενώ θετικά έκλεισαν και οι ΕΥΔΑΠ, Quest, Εθνική, ΟΛΠ, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ και ΕΛΧΑ. Σε αρνητικά εδάφη έκλεισαν οι Titan, Coca Cola, Alpha Bank και Βιοχάλκο, ενώ μεγαλύτερες ήταν οι απώλειες σε Aegean, Eurobank και Ελληνικά Πετρέλαια.


Latest News

«Βλέπει» υψηλότερα το ΧΑ
Με το βλέμμα στις διεθνείς εξελίξεις, το Χρηματιστήριο Αθηνών προσπαθεί να ανακτήσει τα χαμένα εδάφη του Μαρτίου

Έβαλε στοπ στους πωλητές και έκλεισε θετικά
Οι διακυμάνσεις ήταν βασικό χαρακτηριστικό και σήμερα στην αγορά

Κρατούν τα ηνία του ΧΑ οι πωλητές
Το ελληνικό χρηματιστήριο δείχνει να σταθεροποιείται πάνω στη ζώνη στήριξης των 1.010 – 1.015 μονάδων

Ολική επαναφορά για το ΧΑ…
Η εμπιστοσύνη είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα

Αναζητά στηρίξεις στις 1.000 μονάδες
Το ΧΑ δείχνει να βγάζει κάποιες άμυνες ώστε να μη χάσει τα τετραψήφια επίπεδα

Πώς θα κινηθεί το ΧΑ εν μέσω του τραπεζικού τυφώνα
Πώς επηρεάζονται οι επενδυτές και από τη χρονική μετάθεση των εκλογών - Οι χρηματοοικονομικές κρίσεις πάντως δεν οδηγούν πάντα σε ύφεση

Οι «άμυνες» του ΧΑ στη νέα διεθνή αναταραχή
Οι αναλυτές και η εικόνα του Γενικού Δείκτη

Έφτασαν και σήμερα στο ΧΑ οι διεθνείς αναταράξεις
Άρχισε με σημαντικά κέρδη αλλά το αρνητικό γύρισμα των διεθνών αγορών επέδρασε καταλυτικά για το τελικό πρόσημο

Αρνητικό γύρισμα στο ΧΑ
Είναι κάτι παραπάνω από αναμενόμενο η προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ όχι μόνο να μην είναι ομαλή, αλλά και να διακόπτεται όσο και το κλίμα διεθνώς παραμένει εύθραυστο

Με βαρίδια η άνοδος
Είναι κάτι παραπάνω αναμενόμενο η προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ να μην είναι ομαλή, όσο μάλιστα και το κλίμα διεθνώς παραμένει εύθραυστο