Το δικό της chatbot με τεχνητή νοημοσύνη, που ονομάζεται Bard θέτει δοκιμαστική – πιλοτική λειτουργία η Google, προκειμένου να ανταγωνιστεί το ChatGPT, όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός το βράδυ της Δευτέρας.

Ωστόσο, το Bard αναμένεται να τεθεί υπό παρακολούθηση προτού διατεθεί στο κοινό το αμέσως επόμενο διάστημα και θα βασίζεται στο υπάρχον μοντέλο Lamda της Google.

ChatGPT: Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εφαρμογή στον κόσμο – 100 εκατ. χρήστες σε 2 μήνες

Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε νέα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης (AI) για την τρέχουσα μηχανή αναζήτησής της.

«Ο Bard επιδιώκει να συνδυάσει το εύρος της παγκόσμιας γνώσης με τη δύναμη, την ευφυΐα και τη δημιουργικότητα των μεγάλων γλωσσικών μας μοντέλων», επισήμανε ο επικεφαλής της Google, Σουντάρ Πιτσάι και πρόσθεσε πως οι υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης της Google «πρέπει να είναι τολμηρές και υπεύθυνες».

Σε πρώτη φάση, η πλατφόρμα θα λειτουργεί σε μια απλουστευμένη έκδοση της Lamda, που θα απαιτεί λιγότερη ισχύ, ώστε περισσότεροι άνθρωποι να μπορούν να τη χρησιμοποιούν την ίδια στιγμή (ταυτοχρόνως).

Επίσης, ο CEO της Google πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι θα χρησιμοποιούν την αναζήτηση της Google για να κάνουν πιο λεπτομερείς ερωτήσεις από ό,τι στο παρελθόν. «Το AI μπορεί να είναι χρήσιμο σε αυτές τις στιγμές, συνθέτοντας ιδέες για ερωτήσεις όπου δεν υπάρχει καμία σωστή απάντηση», είπε χαρακτηριστικά.

«Σύντομα, θα δείτε λειτουργίες με τεχνητή νοημοσύνη στην αναζήτηση, που θα παρέχουν σύνθετες πληροφορίες και πολλαπλές προοπτικές σε διάφορες μορφές, ώστε να κατανοήσετε γρήγορα τη μεγάλη εικόνα και να μάθετε περισσότερα από τον ιστό», πρόσθεσε ο Σουντάρ Πιτσάι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Apple: Πού και πότε θα «αποκαλύψει» την στρατηγική για την ΑΙ
Tεχνητή νοημοσύνη |

Πού και πότε θα «αποκαλύψει» η Apple την στρατηγική για την ΑΙ

To tech event προσελκύει παραδοσιακά το ενδιαφέρον πελατών και συνεργατών της Apple σε όλο τον κόσμο, όπως και της παγκόσμιας αγοράς και του τεχνολογικού κλάδου λόγω των καινοτομιών που παρουσιάζονται εκεί