Όλο και περισσότερες μονάδες προσθέτει καθημερινά το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο συνέχισε την αναρρίχησή του ακόμη και πάνω από την αντίσταση των 1.050 μονάδων, η οποία έπεσε με χαμηλές μάλιστα συναλλαγές. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 2,20% στις 1.064,43 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 129 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Για ακόμη μία συνεδρίαση, η μετοχή της MIG κλείδωσε από τα πρώτα λεπτά στο limit up, το τρίτο κατά σειρά, διακινώντας μάλιστα πάνω από 48 εκατ. τεμάχια. Το ανεκτέλεστο σήμερα έφτασε τα 93 εκατ. τεμάχια, με τη μετοχή να αγγίζει στα 0,1668 ευρώ, από τα επίπεδα των 4 λεπτών στα οποία βρισκόταν τον Ιανουάριο.

Ωστόσο, οι κινήσεις στους υπόλοιπους τίτλους ήταν επιλεκτικές για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, αποτυπώνοντας την επιφυλακτικότητα που επικρατεί στις τάξεις των επενδυτών. Βέβαια, αυτή δεν μεταφράζεται ακόμη σε κάποια διόρθωση μεγάλης κλίμακας, η οποία θα μπορούσε να στερήσει πολύτιμες μονάδες από τον γενικό δείκτη, καθώς και οι πρωτοβουλίες των πωλητών είναι περιορισμένες υπό τον φόβο να μην μείνουν «εκτός αγοράς».

Πάντως, η περίπτωση της MIG επιβεβαιώνει ότι οι επιχειρηματικές εξελίξεις, δευτερεύων καταλύτης τα προηγούμενα χρόνια, γίνονται αφορμή έντονου επενδυτικού ενδιαφέροντος, στοιχείο που αν μη τι άλλο δείχνει την υγεία μιας αγοράς. Και μπορεί ακόμη να είναι πολλές επιχειρηματικές εξελίξεις σε εμβρυακό στάδιο, όμως προοιωνίζουν μεγάλες αλλαγές στον χάρτη μιας αγοράς που πέρασε δύσκολα τα προηγούμενα πολλά χρόνια.

Μέχρι στιγμής και όπως επισημαίνεται και από τους εγχώριους αναλυτές, τα κεφάλαια που αποδεσμεύτηκαν στη ζώνη των 1.000 – 1.050 μονάδων, τα οποία είχαν εγκλωβιστεί τα τελευταία χρόνια, φαίνεται ότι παραμένουν εντός των τειχών και μετατρέπονται σε καύσιμα για συνέχιση της ανόδου. Παράλληλα, το κατά πόσο ήρθαν νέα κεφάλαια θα αποδειχθεί το επόμενο διάστημα, καθώς δεν είναι λίγοι οι ξένοι που θεωρούν ότι η Ελλάδα αργά ή γρήγορα θα μπει στο “club” της βαθμίδας των επενδύσιμων assets.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, ισχυρή ήταν η άνοδος σε ΟΤΕ, Βιοχάλκο, Εθνική, Alpha Bank και Πειραιώς, όπως και σε ΓΕΚ Τέρνα, ΕΛΧΑ, Eurobank και Coca Cola. Θετικά έκλεισαν και οι Quest, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΛΠ, ΔΕΗ, Τιτάν, Ελληνικά Πετρέλαια, Autohellas, Λάμδα, ΕΥΔΑΠ, Σαράντης, Μυτιληναίος, Jumbo, Motor Oil, Aegean και ΟΠΑΠ, ενώ ο Ελλάκτωρ έκλεισε με απώλειες 1,57%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες