Σε…δόσεις φαίνεται ότι θα πληρώσει η Credit Suisse τα μπόνους προς τα στελέχη της.

Σύμφωνα με το Bloomberg, θα πληρώσει μερικά από τα μπόνους των κατώτερων και μεσαίων τραπεζιτών σε δόσεις, εντείνοντας την αναταραχή στον χειρισμό της αποζημίωσης των εργαζομένων από την εταιρεία καθώς προσπαθεί να αναθεωρήσει τη στρατηγική της μετά από μια σειρά σκανδάλων και μεγάλων ζημιών.

Ορισμένοι συνεργάτες και αντιπρόεδροι του τράπεζας με έδρα τη Ζυρίχη ενημερώθηκαν την Τρίτη ότι οι πολυαναμενόμενες ανταμοιβές θα δοθούν σε δόσεις, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Κάθε μία από τις τρεις αυτές θα καταβληθεί την 1η Απριλίου, την 1η Ιουλίου και την 1η Οκτωβρίου, σημείωσαν οι ίδιες πηγές, ζητώντας να μην κατονομαστούν.

Ο ταλαιπωρημένος ελβετικός όμιλος ανέβαλε επίσης αυτή την εβδομάδα την πολυαναμενόμενη ημέρα αποζημίωσης για ορισμένους τραπεζίτες σε επίπεδο διευθύνοντος συμβούλου ή διευθυντή, επιτείνοντας τη σχέση του με τους εργαζόμενους καθώς αναδιαρθρώνει τις δραστηριότητές του στη Wall Street. Η Credit Suisse επιδιώκει να να βρει νέα ταλέντα, προσπαθώντας να υλοποιήσει μια γενική αναμόρφωση μετά από μια σειρά σκανδάλων και ζημιών δισεκατομμυρίων δολαρίων που πυροδότησε ένα κύμα αποχωρήσεων.

Credit Suisse: Σε συζητήσεις με την Apollo Global Management για την αγορά μεριδίου της

Αξίζει να σημειωθεί πως ένας εκπρόσωπος της Credit Suisse αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η τράπεζα να μειώσει τα μπόνους για το 2022 περίπου στο μισό, ενώ το σφίξιμο στη χρηματοδότηση είναι πιθανότατα πιο σοβαρό από όσο σε άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των JPMorgan Chase & Co. και Citigroup Inc., οι οποίες εξισορροπούν τα μπόνους μετά από μια πτώση στις συναλλαγές και τις πωλήσεις νέων τίτλων.

Σημαντικά ζητήματα

Η Credit Suisse πληρώνει επίσης προκαταβολικά μπόνους μετρητών με τη συμφωνία με στελέχη πως θα παραμείνουν για τρία χρόνια ή θα επιστρέψουν κάποια χρήματα. Αυτό το πρόγραμμα αντιμετωπίζει τώρα δυσκολίες καθώς ορισμένοι πρώην υπάλληλοι της τράπεζας με έδρα την Ευρώπη και την Ασία εξετάζουν πως μπορούν να αντικρούσουν νομικά το συγκεκριμένο ζήτημα.

Την ίδια ώρα, η Credit Suisse σχεδιάζει να συγχωνεύσει τον επενδυτικό της κλάδο με τη συμβουλευτική του Michael Klein. Παράλληλα, η Apollo Global Management Inc., ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Barclays Plc, η Atlas Merchant Capital, ο Bob Diamond, και ο διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, είναι μεταξύ των επενδυτών που έχουν εξετάσει το να «ρίξουν» χρήματα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το προσωπικό του επενδυτικού-τραπεζικού βραχίονα της Credit Suisse αντιμετωπίζει εδώ και καιρό την αβεβαιότητα εν μέσω των σχεδίων της που εδρεύει στη Ζυρίχη να συγχωνεύσει αυτές τις δραστηριότητες με τη συμβουλευτική εταιρεία της Klein.

Τέλος, η τράπεζα πρόκειται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου την Πέμπτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή