
Η Apollo Global Management συγκαταλέγεται μεταξύ μιας ομάδας χρηματοοικονομικών εταιρειών που βρίσκονται σε συζητήσεις για την αγορά μεριδίου στην ανανεωμένη επενδυτική τράπεζα του ομίλου Credit Suisse ανέφερε την Τρίτη η Wall Street Journal, επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν το θέμα.
Οι συνομιλίες με την Apollo συνεχίζονται και θα μπορούσαν ακόμη να καταρρεύσουν, ανέφερε το δημοσίευμα, χωρίς να αναφέρει το μέγεθος του δυνητικού μεριδίου ή την πιθανή αξία της συμφωνίας.
Σύμφωνα με το Bloomberg, κατά τον περασμένο μήνα η Credit Suisse συγκέντρωνε ενδιαφέρον από πολλές εταιρείες ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων για να αναλάβει μερίδια ή να χρηματοδοτήσει συγκεκριμένες επιχειρήσεις, προχωρώντας σε μόχλευση.
Παγκόσμια οικονομία: Κατά 40% θα αυξηθούν οι εκατομμυριούχοι την επόμενη 4ετία
Σαρωτική αναμόρφωση
Η Credit Suisse προχωρά σε μια σαρωτική αναμόρφωσή της μετά από χρόνια σκανδάλων και διαχειριστικών σφαλμάτων. Η νέα στρατηγική περιλαμβάνει σχέδιο διάσπασης των κεφαλαιαγορών, των συμβουλευτικών και μοχλευμένων χρηματοοικονομικών επιχειρήσεων σε μια οντότητα υπό την επωνυμία Credit Suisse First Boston, ενώ παράλληλα ενσωματώνει τις υπόλοιπες εμπορικές της επιχειρήσεις. Παράλληλα, η εταιρεία εργάζεται για μια συμφωνία για την αγορά της συμβουλευτικής του Michael Klein ως μέρος του σχεδίου της.
Η τράπεζα με έδρα τη Ζυρίχη έχει ήδη λάβει δέσμευση για εισφορά 500 εκατομμυρίων δολαρίων στην επιχείρηση από έναν επενδυτή, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Credit Suisse, Ulrich Koerner, όταν ανακοίνωσε τη νέα στρατηγική.
Τον Νοέμβριο, η Apollo συμφώνησε να αγοράσει τον όμιλο τιτλοποιημένων προϊόντων της Credit Suisse, ο οποίος παρέχει δάνεια για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης, των εξαγορών, του κεφαλαίου κίνησης και άλλων προσπαθειών.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Credit Suisse αρνήθηκε να σχολιάσει, σύμφωνα με το Bloomberg.


Latest News

Ετοιμη να σκάσει η «βόμβα» των προσφυγών - Ποιοι θέλουν να χαλάσει το deal Credit Suisse - UBS
Παραμένει η αβεβαιότητα παρά τον αναγκαστικό γάμο των δυο τραπεζών

UBS - Credit: Ένας γάμος με «το πιστόλι στον κρόταφο» - Τι σημαίνει για τις αγορές
Οι προοπτικές, οι κίνδυνοι και το φάντασμα του 2008

Στο άλλο «μέτωπο» της κρίσης: Προς διάλυση η SVB, στο σφυρί «ασημικά» της Signature Bank
Τα απόνερα του τραπεζικού τυφώνα που έπληξε τις περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ

Η Microsoft «μπαίνει στα χωράφια» των Apple και Google - Θα προσφέρει video games για κινητά
Η αμερικανική εταιρεία θεωρεί ότι «σύμμαχός» της στην προσπάθεια θα είναι και ο νόμος για τις ψηφιακές αγορές (DMA) της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Φόβοι για κύμα απολύσεων στην Credit Suisse μετά τη διάσωση από την UBS
Η Ασία αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του «τυφώνα»

Βιλερουά (ΕΚΤ): «Aποφάσεις για τα επιτόκια από συνεδρίαση σε συνεδρίαση»
Τι λέει ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας για τον πληθωρισμό και για τις γαλλικές τράπεζες

Credit Suisse: «Ξεφορτώνονται» μαζικά μετοχές και ομόλογα οι επενδυτές
Υποχωρούν και οι μετοχές της UBS στην προσυνεδριακή διαπραγμάτευση

Η δημιουργία της ελβετικής superbank, οι συνέργειες και ο.... «άυπνος» CEO
Τι είπε ο διευθύνων σύμβουλος της UBS για τις απολύσεις, τους κινδύνους και τις ευκαιρίες

«Πέθανε ένα ζόμπι, γεννήθηκε ένα τέρας»: Οργή στα ελβετικά ΜΜΕ για το deal Credit Suisse-UBS
Για «ιστορικό σκάνδαλο» και «καταστροφική λύση» κάνουν λόγο τα ΜΜΕ της χώρας

Η «βόμβα» των 275 δισ. πίσω από το deal UBS-Credit Suisse - Ποιοι ετοιμάζουν αγωγές
Η ανησυχία των ρυθμιστικών αρχών και η αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα