Η Apollo Global Management συγκαταλέγεται μεταξύ μιας ομάδας χρηματοοικονομικών εταιρειών που βρίσκονται σε συζητήσεις για την αγορά μεριδίου στην ανανεωμένη επενδυτική τράπεζα του ομίλου Credit Suisse ανέφερε την Τρίτη η Wall Street Journal, επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Οι συνομιλίες με την Apollo συνεχίζονται και θα μπορούσαν ακόμη να καταρρεύσουν, ανέφερε το δημοσίευμα, χωρίς να αναφέρει το μέγεθος του δυνητικού μεριδίου ή την πιθανή αξία της συμφωνίας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, κατά τον περασμένο μήνα η Credit Suisse συγκέντρωνε ενδιαφέρον από πολλές εταιρείες ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων για να αναλάβει μερίδια ή να χρηματοδοτήσει συγκεκριμένες επιχειρήσεις, προχωρώντας σε μόχλευση.

Παγκόσμια οικονομία: Κατά 40% θα αυξηθούν οι εκατομμυριούχοι την επόμενη 4ετία

Σαρωτική αναμόρφωση

Η Credit Suisse προχωρά σε μια σαρωτική αναμόρφωσή της μετά από χρόνια σκανδάλων και διαχειριστικών σφαλμάτων. Η νέα στρατηγική περιλαμβάνει σχέδιο διάσπασης των κεφαλαιαγορών, των συμβουλευτικών και μοχλευμένων χρηματοοικονομικών επιχειρήσεων σε μια οντότητα υπό την επωνυμία Credit Suisse First Boston, ενώ παράλληλα ενσωματώνει τις υπόλοιπες εμπορικές της επιχειρήσεις. Παράλληλα, η εταιρεία εργάζεται για μια συμφωνία για την αγορά της συμβουλευτικής του Michael Klein ως μέρος του σχεδίου της.

Η τράπεζα με έδρα τη Ζυρίχη έχει ήδη λάβει δέσμευση για εισφορά 500 εκατομμυρίων δολαρίων στην επιχείρηση από έναν επενδυτή, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Credit Suisse, Ulrich Koerner, όταν ανακοίνωσε τη νέα στρατηγική.

Τον Νοέμβριο, η Apollo συμφώνησε να αγοράσει τον όμιλο τιτλοποιημένων προϊόντων της Credit Suisse, ο οποίος παρέχει δάνεια για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης, των εξαγορών, του κεφαλαίου κίνησης και άλλων προσπαθειών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Credit Suisse αρνήθηκε να σχολιάσει, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή