Πότε κλείνει οριστικά το deal Στασινόπουλου – Καντώνια

·      Με μικρή καθυστέρηση, όπως μαθαίνουμε, θα ολοκληρωθεί η εξαγορά της ETEM του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ από την Cosmos Aluminium της οικογένειας Καντώνια.

·      Ο λόγος που καθυστερεί το deal είναι η έγκριση που πρέπει να λάβει η ΕΤΕΜ από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Βουλγαρίας για την εκεί θυγατρική της.

·      Πρόκειται όπως μεταφέρουν στη στήλη έγκυρες πηγές για τυπική διαδικασία, η οποία ωστόσο κρίνεται αναγκαία για να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες.

·      Υπολογίζεται ότι οι τελικές υπογραφές θα «πέσουν» περί τα τέλη Φεβρουαρίου. Δεν αποκλείεται βέβαια να χρειαστούν και λίγες ημέρες από τον Μάρτιο.

·      Πάντως ασκείται αρκετή πίεση προκειμένου να επιταχυνθεί η λήψη των απαραίτητων εγγράφων. Τα οποία θα ανοίξουν τον δρόμο για τη δημιουργία ενός ομίλου με τζίρο άνω των 300 εκατ. ευρώ.

·      Στην προκειμένη περίπτωση ισχύει η παροιμία «το γοργόν και χάριν έχει». Από την στιγμή μάλιστα που «οι δυο πλευρές έχουν δώσει τα χέρια και έχουν συμφωνήσει στα πάντα»…

·      Άρα το μόνο ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι εάν το deal θα καταγραφεί ως χειμωνιάτικο ή ως ανοιξιάτικο…

————————————————————

Ο «πέτσινος… θησαυρός» με τους Ρώσους ολιγάρχες

·      Ο πόλεμος στην Ουκρανία κοντεύει να συμπληρώσει ένα χρόνο από την έναρξή του.

·      Διαψεύδοντας όσους πίστεψαν ότι θα ήταν… περίπατος για τον «κόκκινο στρατό».

·      Κάπως έτσι διαψεύστηκαν και όσοι περίμεναν πως θα εντοπιστούν στην Ελλάδα και θα κατασχεθούν περιουσίες Ρώσων ολιγαρχών που εμπίπτουν στις κυρώσεις της Δύσης κατά του Κρεμλίνου.

·      Όπως πληροφορούμαστε μέχρι στιγμής πέραν δυο τριών περιπτώσεων δεν έχει βρεθεί κάτι μεμπτό. Με άλλα λόγια… «άνθρακας ο θησαυρός».

·      Και αυτό παρά την εξονυχιστική έρευνα της αρμόδιας αρχής για το ξέπλυμα «μαύρου χρήματος». Που εκτείνεται από τραπεζικούς λογαριασμούς και αυτοκίνητα μέχρι πολυτελή σκάφη και ακίνητα αξίας.

·      Όπως βέβαια επισημαίνει έμπειρος παράγοντας κανείς δεν περίμεναν που θα βρεθούν… τέρατα στη χώρα μας.

·      Άλλωστε η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ τέτοιου είδους «καταφύγιο»… Άλλοι ήταν πιο πρόσφοροι για τέτοιου είδους κινήσεις..

·      Και ο νοών νοείτω…

———————————————————

Το τσίπουρο… στα βήματα του ούζου

·      Το παράδειγμα του ούζου καλείται να ακολουθήσει το τσίπουρο για να κάνει… διεθνή καριέρα.

·      Το ελληνικό απόσταγμα μπορεί να κάνει θραύση εντός συνόρων, ωστόσο εκτός οι πτήσεις του είναι ακόμη χαμηλές…

·      Και αυτό όπως λένε άνθρωποι του χώρου γιατί δεν έχει αποκτήσει την ανάλογη αναγνωρισιμότητα. Με άλλα λόγια δεν είναι ευρέως γνωστό στους ξένους.

·      Για να γίνει λοιπόν αυτό, θα πρέπει να προωθηθεί δυναμικά μέσα από την εστίαση στο εξωτερικό. Με έμφαση τις χώρες που υπάρχει ισχυρή ελληνική ομογένεια όπως οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Γερμανία.

·      Ακριβώς όπως έγινε με το ούζο πριν από πολλές δεκαετίες… με μεγάλη επιτυχία όπως απέδειξε η ιστορία.

·      Θυμίζουμε πως το ούζο είναι ο αδιαμφισβήτητος πρωταθλητής στις ελληνικές εξαγωγές ποτών.

·      Ανάλογη προώθηση πάντως εκτιμάται πως πρέπει να γίνει και στις τουριστικές περιοχές της χώρας μας, όπου καταφθάνουν εκατομμύρια ξένοι επισκέπτες.

·      Το τσίπουρο, όπως λέει γνωστός αποσταγματοποιός έχει τα φόντα να σταθεί επάξια απέναντι στα διεθνή ποτά με την ποιότητά αλλά και την γεύση του.

·      Εάν παλαιωθεί μάλιστα σε βαρέλια πλησιάζει το κονιάκ, τα σπέσιαλ ουίσκι και το παλαιωμένο ρούμι…

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino