Ενα εργαλείο τύπου ChatGPT ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει ο όμιλος Alibaba, το οποίο επί του παρόντος βρίσκεται υπό δοκιμή σε εσωτερικό εταιρικό επίπεδο. Είναι η απάντηση του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού στη δημοφιλή εφαρμογή της Open AI της Microsoft αλλά και άλλων εταιρειών που κάνουν βήματα στη λεγόμενη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη δημιουργώντας τα δικά τους εργαλεία.

Η ανακοίνωση του κινεζικού ομίλου ηλεκτρονικού εμπορίου ήρθε μετά τη δημοσίευση της εφημερίδας 21st Century Herald ότι η Alibaba αναπτύσσει ένα bot που μοιάζει με το ChatGPT, το οποίο είναι προς το παρόν ανοιχτό στους εργαζόμενους για δοκιμή.

Microsoft: Αναβαθμίζει τη μηχανή αναζήτησης Bing με το ChatGPT

Εκπρόσωπος της Alibaba, όταν ρωτήθηκε για το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το οποίο σημείωνε επίσης ότι η Alibaba μπορεί να συνδυάσει την τεχνολογία αυτή με την εφαρμογή επικοινωνίας του ομίλου, DingTalk, αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχολιασμό.

Η εταιρεία δηλώνει πάντως πως έχει επικεντρωθεί σε μεγάλα γλωσσικά μοντέλα και στη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη εδώ και αρκετά χρόνια. Τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα είναι συστήματα επεξεργασίας φυσικής γλώσσας που εκπαιδεύονται σε τεράστιους όγκους κειμένου και είναι ικανά να απαντούν και να κατανοούν ερωτήσεις καθώς και να δημιουργούν νέο κείμενο.

Εκτίναξη μετοχών μέσω…ChatGTP

Η μετοχή της Alibaba που είναι εισηγμένη στη Wall Street σημείωσε άνοδο 3,2% μετά την δημοσιοποίηση της είδησης.

Επίσης οι μετοχές μιας σειράς άλλων κινεζικών εταιρειών τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης εκτινάχθηκαν στα ύψη τις τελευταίες ημέρες λόγω του ενθουσιασμού των επενδυτών για το ChatGPT του OpenAΙ, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει άρθρα, δοκίμια ακόμα και αστεία, όταν του ζητηθεί βάσει συγκεκριμένων δεδομένων και έχει χαρακτηριστεί ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εφαρμογή καταναλωτών στην ιστορία.

Η μετοχή του κινεζικού κολοσσού διαδικτυακής αναζήτησης, Baidu, εκτινάχθηκε κατά 15% την Τρίτη, αφότου ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ολοκληρώσει τη δοκιμή του «Ernie bot» τον Μάρτιο.

Από την άλλη, η ιδιοκτήτρια εταιρεία της Google, Alphabet, σχεδιάζει κι αυτή τη δική της υπηρεσία chatbot και ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει περισσότερη τεχνητή νοημοσύνη στη μηχανή αναζήτησής της.

Η Microsoft, στην οποία ανήκει η OpenAI, σχεδιάζει να συνδέσει το ChatGPT με τη μηχανή αναζήτησής της Bing.

Την Τετάρτη, ένας άλλος κινεζικός τεχνολογικός όμιλος, ο JD.com, ανακοίνωσε ότι προσπαθεί να ενσωματώσει ορισμένες μεθόδους και τεχνολογία παρόμοια με του ChatGPT σε ορισμένα από τα προϊόντα της, όπως η εξυπηρέτηση πελατών της πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου της.

Μια πηγή που γνωρίζει τα εσωτερικά της NetEase, κινεζικής εταιρείας τεχνολογίας Διαδικτύου, δήλωσε στο Reuters ότι η κινεζική εταιρεία τυχερών παιχνιδιών σχεδιάζει να αναπτύξει παρόμοια τεχνολογία μεγάλων γλωσσικών μοντέλων για να εξυπηρετήσει τις εκπαιδευτικές της δραστηριότητες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη