Η Microsoft ανακοίνωσε μία νέα έκδοση της μηχανής αναζήτησης Bing η οποία πλέον θα συνεργάζεται με τα πλέον πρόσφατα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης που έχει διαθέσιμα η εταιρεία στο οπλοστάσιό της.
Ουσιαστικά, η αμερικανική εταιρεία, όπως είχε ήδη προαναγγείλει, θα εκμεταλλευθεί την τεχνολογία ChatGPT της OpenAI, για την οποία μιλάει πλέον ολόκληρος ο πλανήτης.
Η Microsoft επενδύει στην Τεχνητή Νοημοσύνη που αλλάζει τον κόσμο
«Η κούρσα αρχίζει σήμερα»
Προφανώς η κίνηση φέρνει την Microsoft αντιμέτωπη με την Google, η οποία πλέον βλέπει ότι η κυριαρχία της στον τομέα των διαδικτυακών μηχανών αναζήτησης απειλείται ενώ επιπρόσθετα σηματοδοτεί και την έναρξη νέας σύγκρουσης ανάμεσα στις δύο εταιρείες για την πρωτοκαθεδρία στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε κατά τη χθεσινή παρουσίαση ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Σάτια Ναντέλα, «η κούρσα αρχίζει σήμερα».
Η τεχνολογία ChatGPT που αναπτύχθηκε από την OpenAI, εταιρεία την οποία χρηματοδοτεί και διατηρεί υπό την προστασία της η Microsoft, χρησιμοποιεί τεχνικές Βαθιάς Μάθησης για να παράγει αποτελέσματα απαντήσεων που προσομοιάζουν τον ανθρώπινο τρόπο σκέψης στις ερωτήσεις που θα τίθενται στη μηχανή αναζήτησης.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft δήλωσε πεπεισμένος ότι το λογισμικό είναι έτοιμο να αλλάξει τη φύση της διαδικτυακής αναζήτησης αλλά και τις αλληλεπιδράσεις με πολλά άλλα λογισμικά. «Η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μορφοποιήσει εκ νέου σχεδόν κάθε κατηγορία λογισμικού που γνωρίζουμε σήμερα», είπε χαρακτηριστικά.
Διευρύνεται η πρόσβαση στο ChatGPT από την Microsoft
«Το μεγαλύτερο γεγονός από το cloud»
Μιλώντας στο δίκτυο CNBC ο Σάτια Ναντέλα δήλωσε ότι η εμπλοκή της Τεχνητής Νοημοσύνης με τις μηχανές αναζήτησης στο Διαδίκτυο αποτελεί «το μεγαλύτερο γεγονός για την εταιρεία τα τελευταία εννέα χρόνια», που βρίσκεται στην ηγεσία της Microsoft.
«Δεν έχω δει κάτι αντίστοιχο από το 2007-2008, όταν λανσάραμε αρχικά την έννοια του cloud computing», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Η νέα μηχανή αναζήτησης Bing
Η μηχανή αναζήτησης Bing πλέον θα απαντά σε ερωτήματα χρηστών με περισσότερη λεπτομέρεια και όχι απλά παραθέτοντας συνδέσμους άλλων ιστοσελίδων. Επιπλέον, οι χρήστες θα μπορούν να «συνομιλούν» με το bot για περισσότερη ακρίβεια στην απάντηση που θα δοθεί.
Επιπρόσθετα, περισσότερες συναφείς απαντήσεις θα προστεθούν στη δεξιά πλευρά της ιστοσελίδας της μηχανής αναζήτησης της Microsoft.
Σύμφωνα με την εταιρεία, η ανανεωμένη μηχανή αναζήτηση Bing θα είναι διαθέσιμη άμεσα – με τον περιορισμό ότι θα δίνεται περιορισμένος αριθμός αναζητήσεων για κάθε χρήστη της desktop έκδοσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ανακοινώσεις της Microsoft ήρθαν μόλις μία ημέρα μετά την αποκάλυψη εκ μέρους της Google περισσότερων λεπτομερειών σχετικά με το δικό της chat bot, Bard.
Είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι οι δύο πλευρές διαγκωνίζονται για το ποια από τις δύο θα λανσάρει πρώτη τα προϊόντα της στην αγορά.
Επένδυση μαμούθ της Microsoft στον αλγόριθμο που αλλάζει την αγορά εργασίας
Η στήριξη της Microsoft στην Open AI
Η Microsoft υπήρξε από τους πρώτους και σημαντικότερους υποστηρικτές της Open AI, που διατηρεί την έδρα της στο Σαν Φρανσίσκο, επενδύοντας σε αυτή δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη λογισμικού Τεχνητής Νοημοσύνης.
Μόλις τον περασμένο μήνα ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι επεκτείνει την συνεργασία με την Open AI σε μία «πολυετή, πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων επένδυση».
Επιπλέον, ανακοίνωσε μία νέα premium έκδοση του Microsoft Teams – της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων – η οποία επίσης θα ενσωματώσει λειτουργίες του εργαλείου ChatGPT, συμπεριλαμβανομένου του χαρακτηριστικού που παράγει αυτόματα σημειώσεις και υπενθυμίσεις συναντήσεων.
Σύμφωνα με την Microsoft, η νέα μηχανή αναζήτησης Bing θα ενσωματώνει τεχνολογία της OpenAI πιο αναβαθμισμένη της τεχνολογίας ChatGPT που παρουσιάστηκε αρχικά πέρυσι.
Σημειώνεται ότι η συνολική αναβάθμιση θα αφορά και τον web browser Edge, δηλαδή του προγράμματος περιήγησης στο διαδίκτυο της εταιρείας.
Ανέβηκαν τα έσοδα, έπεσαν τα κέρδη για τη Microsoft
Οι επιφυλάξεις
Αρκετοί αναλυτές θεωρούν ότι το εργαλείο ChatGPT μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ριζοσπαστικό τρόπο σε σειρά επαγγελμάτων, συμπεριλαμβανομένης και της δημοσιογραφίας. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση όπου φοιτητές «πέρασαν» εξετάσεις χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο εργαλείο.
Παρόλα αυτά υπάρχει και η κριτική σχετικά με την ποιότητα των απαντήσεων που δίνονται από το εργαλείο ChatGPT, οι οποίες ενδέχεται να είναι και λανθασμένες.
Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι το λογισμικό λειτουργεί χρησιμοποιώντας σύνολα δεδομένων, τα οποία χρονολογούνται από το 2021 ή και παλαιότερα – έτσι αρκετές από τις απαντήσεις που δίνονται μπορεί να θεωρηθούν και ξεπερασμένες.
Latest News
Η Apple φέρνει το ChatGPT στα iPhone και τα Mac - To Siri αποκτά AI
To chatbot τεχνητής νοημοσύνης θα ενεργοποιείται όταν ο χρήστης κάνει ερωτήσεις που το ίδιο το Siri δεν μπορεί να απαντήσει.
Θεοδωρόπουλος για AI: Αυτές είναι οι 4 ανησυχίες των επιχειρήσεων
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, μίλησε στο AI Connect της Google για τις ανησυχίες των ελληνικών επιχειρήσεων γύρω από τη χρήση της AI
Η Google φέρνει στα ελληνικά σχολεία το “Experience AI”
Η Google και το Raspberry Pi Foundation παρέχουν χρηματοδοτική στήριξη και ενδυνάμωση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές για ένα μέλλον καθοδηγούμενο από την Τεχνητή Νοημοσύνη
Σχέδιο απαγόρευσης των social media σε παιδιά κάτω των 15 ετών και στην Ελλάδα; - Τι εξετάζεται
Προωθούνται αυστηροί περιορισμοί στην πρόσβαση των παιδιών κάτω των 15 ετών στα social media
Πώς θα χτιστεί ο «Φάρος» του ελληνικού AI - Ο ρόλος του Υπερταμείου
Το έργο για τον «Φάρο» συνδέεται με την κατασκευή του εθνικού υπερυπολογιστή «Δαίδαλου» - Θα δημιουργηθεί θυγατρική που θα αναλάβει τη διαχείρισή του
Αποκαλυπτήρια για το «αλάνθαστο» κβαντικό μικροτσίπ της Google
Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature, η Google είπε ότι βρήκε έναν τρόπο να συνδυάζει τα Qubits του τσιπ Willow, έτσι ώστε τα ποσοστά σφαλμάτων να μειώνονται καθώς αυξάνεται ο αριθμός των Qubits
Δημιουργείται στην Ελλάδα το AI factory «Pharos» - Το μήνυμα Μητσοτάκη
«Η Ελλάδα μία από τις επτά χώρες της ΕΕ που θα δημιουργηθούν «εργοστάσια» τεχνητής νοημοσύνης τόνισε ο πρωθυπουργός
Πόση τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιούν οι Έλληνες - Τι δείχνει έρευνα της Focus Bari
Στην έρευνα της Focus Bari αναλύονται οι ευκαιρίες, οι κίνδυνοι αλλά και οι μεγάλες προσδοκίες
Αυτές είναι οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά online απάτης - Η θέση της Ελλάδας
Η έρευνα βασίζεται σε ένα σύνολο δεδομένων που περιλαμβάνει πάνω από 30.000 γνωστές απατηλές οντότητες, αναλύοντας τα μοτίβα αναζήτησης της Google σε περιεχόμενο της BrokerChooser σε 56 γλώσσες
Τι είναι η αβοκέτα... και οι υπόλοιπες κορυφαίες αναζητήσεις στην Google των Ελλήνων
Στις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις των Ελλήνων στη μηχανή αναζήτησης της Google περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων πρόσωπα μέχρι αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων