Tη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τριών μηνών καταγράφει η μετοχή της μητρικής της Google, Alphabet, λόγω των ανησυχιών που προκάλεσε το νέο chatbot τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας, Bard. H μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού έφτασε να υποχωρεί έως και 8,8% στα 98 δολάρια, διαγράφοντας κεφαλαιοποίηση 100 δισ. δολαρίων.

Η Microsoft επενδύει στην Τεχνητή Νοημοσύνη που αλλάζει τον κόσμο

Πίσω από αυτή την τεράστια χρηματιστηριακή απώλεια βρίσκεται η διαφήμιση του chatbot Bard η οποία έδωσε ανακριβείς πληροφορίες. Συγκεκριμένα, στην προσπάθειά της να καλύψει το χαμένο έδαφος πίσω από την OpenAI και τη Microsoft, η Google ανάρτησε διαφήμιση του πολυαναμενόμενου chatbot Bard, το οποίο όμως τα έκανε… σαλάτα σε μια ερώτηση που υποτίθεται ότι απάντησε με άνεση.

Η παρουσίαση του Bard από την Alphabet στις 6 Φεβρουαρίου χαρακτηρίστηκε «απογοητευτική» και από αναλυτή του Bloomberg Intelligence.

Σαν να μην έφτανε το… αυτογκόλ της Alphabet, η Microsoft ανακοίνωσε μία νέα έκδοση της μηχανής αναζήτησης Bing η οποία πλέον θα συνεργάζεται με τα πλέον πρόσφατα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης που έχει διαθέσιμα η εταιρεία στο οπλοστάσιό της.

Ουσιαστικά, η αμερικανική εταιρεία, όπως είχε ήδη προαναγγείλει, θα εκμεταλλευθεί την τεχνολογία ChatGPT της OpenAI, για την οποία μιλάει πλέον ολόκληρος ο πλανήτης.

Προφανώς η κίνηση φέρνει την Microsoft αντιμέτωπη με την Google, η οποία πλέον βλέπει ότι η κυριαρχία της στον τομέα των διαδικτυακών μηχανών αναζήτησης απειλείται ενώ επιπρόσθετα σηματοδοτεί και την έναρξη νέας σύγκρουσης ανάμεσα στις δύο εταιρείες για την πρωτοκαθεδρία στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης.

«Πάτος» στην αστρονομία

Ο γίγαντας του Διαδικτύου πόσταρε στο Twitter ένα σύντομο GIF στο οποίο το Bard παρουσιάζεται ως φωστήρας που δίνει εκλαϊκευμένες απαντήσεις σε περίπλοκα ζητήματα.

Στο βιντεάκι της Google, το Bard καλείται να απαντήσει στην ερώτηση «Ποιες νέες ανακαλύψεις του διαστημικού τηλεσκοπίου James Webb μπορώ να πω στο 9χρονο παιδί μου;»

Η τεχνητή νοημοσύνη δίνει μια λίστα απαντήσεων, μία από τις οποίες θέλει το διαστημικό τηλεσκόπιο να κατέγραψε τις πρώτες άμεσες εικόνες ενός πλανήτη εκτός του Ηλιακού Συστήματος.

Μόνο που η απάντηση είναι λανθασμένη: οι πρώτες άμεσες παρατηρήσεις εξωπλανητών ήρθαν από το τηλεσκόπιο VLT του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου του Νότου το 2004, όπως επιβεβαιώνει και η NASA.

Πάντως την Τετάρτη, η Google επανήλθε στο θέμα ανακοινώνοντας ότι σύντομα θα ενσωματώσει λειτουργίες ΑΙ που συνθέτουν κείμενα και άλλο περιεχόμενο στη μηχανή αναζήτησής της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Τεχνητή νοημοσύνη: Εφαρμογή δημιουργίας κλινικών σημειώσεων
Tεχνητή νοημοσύνη |

Εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης γίνεται το... δεξί χέρι των γιατρών

Το DAX Express δημιουργεί κλινικές σημειώσεις μέσα σε δευτερόλεπτα, έτσι ώστε οι γιατροί να μπορούν να ελέγχουν αμέσως τις αυτοματοποιημένες περιλήψεις των επισκέψεών τους σε ασθενείς

«Ετσι η τεχνητή νοημοσύνη θα ενισχύσει την υγεία»
Plus |

«Ετσι η τεχνητή νοημοσύνη θα ενισχύσει την υγεία»

Η πανδημία της Covid μάς έδειξε ότι μπορούμε να επενδύσουμε σημαντικά ποσά όταν χρειάζεται και ότι μπορούμε να συνεργαστούμε, λέει στα «ΝΕΑ» ο διευθυντής του Τμήματος Υγείας στο Ινστιτούτο Σπουδών του Μέλλοντος της Κοπεγχάγης