Μικτή ήταν και σήμερα η εικόνα στις αγορές της Ασίας, καθώς οι επενδυτές κινούνται με βάση τα αποτελέσματα των εισηγμένων, ενώ προσπαθούν να εκτιμήσουν τους περαιτέρω κινδύνους για περισσότερες αυξήσεις των επιτοκίων από τις Κεντρικές Τράπεζες.

Ο δείκτης S&P/ASX 200 ολοκλήρωσε τη συνεδρίασή του κατά 0,53% χαμηλότερα στις 7.490,3 μονάδες, καθώς οι μετοχές του κορυφαίου παραγωγού ενέργειας της Αυστραλίας AGL Energy υποχώρησαν μετά την ανακοίνωση ζημιών του τελευταίου εξαμήνου.

Διόρθωσε σήμερα η Wall Street

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 υποχώρησε ελάχιστα στις 27.584,35 μονάδες και ο Topix σημείωσε οριακή άνοδο στις 1.985 μονάδες. Στη Νότια Κορέα, ο Kospi έκλεισε επίσης κλασματικά χαμηλότερα στις 2481,52 μονάδες και ο Kosdaq κέρδισε 0,59% για να τερματίσει στις 784,58 μονάδες.

Οι κινεζικές αγορές έκλεισαν όλες υψηλότερα, καθώς ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,2% και ο δείκτης Hang Seng Tech αναρριχήθηκε κατά 2,43%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shenzhen Component σκαρφάλωσε 1,64% υψηλότερα, ενώ ο Shanghai Composite σημείωσε άνοδο 1,17%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το Reuters, οι μετοχές των αναδυόμενων χωρών της Ασίας, εκτός Κίνας, δέχθηκαν μαζικές εισροές τον Ιανουάριο, καθώς οι επενδυτές ανέμεναν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα επιβραδύνει τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων της και καθώς το δολάριο αποδυναμώθηκε έναντι των περιφερειακών νομισμάτων.

Τα στοιχεία από τα χρηματιστήρια της Ταϊβάν, της Ινδίας, των Φιλιππίνων, του Βιετνάμ, της Ταϊλάνδης, της Ινδονησίας και της Νότιας Κορέας έδειξαν ότι οι ξένοι αγόρασαν περιφερειακές μετοχές καθαρής αξίας 8,8 δισ. δολαρίων τον Ιανουάριο. Πέρυσι είχαν πουλήσει μετοχές της περιοχής αξίας 57,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Επίσης, η απόφαση της Κίνας να ανοίξει εκ νέου τα σύνορά της τροφοδότησε τις ελπίδες ότι η εργοστασιακή δραστηριότητα και οι εξαγωγές της περιοχής θα είναι πιο ισχυρές φέτος, βοηθώντας τα κέρδη τους.

Ο MSCI Ασίας-Ειρηνικού έχει κερδίσει 7,2% φέτος μετά από πτώση περίπου 20% το 2022. Ο μελλοντικός 12μηνος δείκτης τιμής προς κέρδη (P/E) του δείκτη διαμορφώθηκε στο 13,24 στο τέλος Ιανουαρίου, εξακολουθώντας να βρίσκεται κάτω από τον μέσο όρο 10 ετών που είναι 13,44.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές