Με απώλειες έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, με τα εταιρικά αποτελέσματα να απογοητεύουν ως επί το πλείστον και να επηρεάζουν την κίνηση αρκετών μεγάλων τίτλων, δεδομένης της καλύτερης ορατότητας που παρέχουν.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,61% στις 33.949 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,11% στις 4.117 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 1,68% στις 11.910 μονάδες.

Χάλασε το κλίμα στην Ευρώπη ο γαλλικός CAC 40

Σε επίπεδο τίτλων

Η Chipotle υποχώρησε περισσότερο από 5% μετά τα χειρότερα των προσδοκιών αποτελέσματα που ανακοίνωσε. Εν τω μεταξύ, η CVS και η Uber ενισχύθηκαν περισσότερο από 4%, μετά από κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street.

Για το πρώτο τρίμηνο του 2023, 42 εταιρείες του S&P 500 έχουν εκδώσει αρνητικές προβλέψεις για τα κέρδη τους, σύμφωνα με τη Refinitiv. Εν τω μεταξύ, οκτώ έχουν εκδώσει θετικές προβλέψεις, ενώ πολλές άλλες δεν έχουν αλλάξει τις προβλέψεις τους ή δεν έχουν εκδώσει καμία. Αυτό είναι το υψηλότερο ποσοστό εταιρειών με αρνητικές προσδοκίες από τον ιστορικό μέσο όρο, ανέφερε η Refinitiv.

Νέο άλμα πάνω και από τις 1.060 μονάδες

Ποιοι ξεπέρασαν τις προσδοκίες

Περίπου το 69% των 297 εταιρειών του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει κέρδη τέταρτου τριμήνου μέχρι στιγμής ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, ανέφερε η Refinitiv, αν και πολλοί αναλυτές μείωσαν τις προσδοκίες τους για το τρίμηνο εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για την πορεία της οικονομίας. Λίγο πάνω από το 27% έχασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για το τρίμηνο.

«Αυτή η περίοδος των εταιρικών αποτελεσμάτων ήταν στην καλύτερη περίπτωση υποδεέστερη», δήλωσε ο Eric Sterner, CIO της Apollon Wealth Management. «Χρειάζεται χρόνος για να επηρεάσουν αυτές οι αυξήσεις των επιτοκίων τα κέρδη. Τώρα, αρχίζουμε να το βλέπουμε αυτό».

Την ίδια ώρα, οι δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, ότι ο πληθωρισμός έχει αρχίσει να χαλαρώνει, παρείχαν κάποια στήριξη στην αγορά, καθώς ενισχύουν περαιτέρω τις ελπίδες των επενδυτών ότι η κεντρική τράπεζα θα κάνει σύντομα παύση ή θα κάνει στροφή στις αυξήσεις των επιτοκίων.

«Έχουμε μια Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ που δεν θέλει πλέον να είναι ανταγωνιστική», δήλωσε ο Joseph Terranova της Virtus Investment Partners. «Και θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι δεν είναι πια απέναντι στην αγορά», πρόσθεσε.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, τα επιτόκια των ενυπόθηκων δανείων συνέχισαν να μειώνονται την περασμένη εβδομάδα και τόσο οι σημερινοί ιδιοκτήτες όσο και οι δυνητικοί αγοραστές κατοικιών αντέδρασαν άμεσα. Ο συνολικός όγκος των αιτήσεων υποθηκών, συμπεριλαμβανομένων των αναχρηματοδοτήσεων και των δανείων για την αγορά κατοικίας, αυξήθηκε κατά 7,4% την περασμένη εβδομάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον εποχικά προσαρμοσμένο δείκτη της Ένωσης Τραπεζών Υποθηκών.

Το μέσο συμβατικό επιτόκιο για τα 30ετή στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου με συμβατό υπόλοιπο δανείου (726.200 δολάρια ή λιγότερο) μειώθηκε στο 6,18% από 6,19%. Το ποσοστό αυτό ήταν 3,83% την ίδια εβδομάδα πριν από ένα χρόνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street