Λίγες ώρες κρατά τελικά στο ελληνικό χρηματιστήριο η διόρθωση, με τον γενικό δείκτη να ανεβαίνει την «ανηφόρα» δίχως κάποιο εμπόδιο, βλέποντας πλέον ακόμη πιο υψηλά επίπεδα. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,98% στις 1.074,87 μονάδες, με τον τζίρο να είναι φτάνει 149 εκατ. ευρώ.

Μετά τις 14:00 το ΧΑ κατάφερε να υπερκεράσει τη νευρικότητα και να βρει με τη βοήθεια όλο και περισσότερων τίτλων του το δρόμο για να συνεχίσει την άνοδο. Οι πιέσεις απορροφήθηκαν με αποτελεσματικότητα, καθώς οι αγοραστές χρειάστηκε απλά να «επέμβουν» σε επιλεγμένους δεικτοβαρείς τίτλους, ώστε να «ξεκολλήσουν» την αγορά και από τη ζώνη των 1.060 μονάδων.

Ανάγκη για μια στάση

Σε κάθε περίπτωση όμως, η αγορά χρειάζεται μια στάση για να αφομοιώσει τα επίπεδα, προκειμένου να βελτιώσει και τη ρευστότητά της από την άνοδο αρκετών τίτλων. Η ρευστότητα αυτή ενδεχομένως να είναι και εξαιρετικά χρήσιμη σε περίπτωση που οι διορθωτικές κινήσεις ενταθούν, ώστε να μη χαθούν οι στηρίξεις, οι οποίες έχουν ανέβει σε πρώτη φάση στις 1.050 μονάδες.

Βέβαια, το ενδιαφέρον δεν έφυγε από τη μετοχή της MIG, καθώς όπως αναμενόταν, η τράπεζα Πειραιώς έδωσε τιμή 0,1668 ευρώ ανά μετοχή στην υποχρεωτική δημόσια πρόταση για τον όμιλο, ανοίγοντας το τελευταίο χρηματιστηριακό κεφάλαιο σε μια εταιρία που απασχόλησε τη Λ. Αθηνών τουλάχιστον για δύο δεκαετίες. Το ποσοστό της Πειραιώς ήδη ξεπερνά το 41%, ενώ σήμερα ο τίτλος έχει διακίνησε πάνω από 84 εκατ. τεμάχια.

Εκτός της πλούσιας επιχειρηματικής δραστηριότητας που επηρεάζει την αγορά το τελευταίο διάστημα, τα σενάρια για τις πιθανές αλλαγές του οίκου MSCI σήμερα τα μεσάνυχτα μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Τα σενάρια αυτά είναι πολλά, από το να μην εισέλθει καμία νέα μετοχή στον ελληνικό Standard, έως και να εισέλθουν τρεις τίτλοι, μεταξύ των Πειραιώς, Motor Oil και Ελληνικών Πετρελαίων.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, Jumbo, Εθνική, Aegean, Βιοχάλκο, Motor Oil και ΔΕΗ, ξεχώρισαν με τα ισχυρά τους κέρδη, όπως και οι Λάμδα, Eurobank και Quest. Θετικά έκλεισαν οι Autohellas, Alpha Bank, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, Σαράντης, ΕΛΧΑ και Μυτιληναίος, ενώ αρνητικά οι Τιτάν, ΕΥΔΑΠ, Coca Cola, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ και ΟΤΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών