Η Nintendo αποκάλυψε ότι η κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών Switch της έχει πουλήσει 122,55 εκατομμύρια μονάδες – ξεπερνώντας θρυλικές παιχνιδομηχανές όπως το PlayStation 4 και το Game Boy.

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση της ιαπωνικής εταιρείας, η υβριδική κονσόλα έγινε η τρίτη παιχνιδομηχανή με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών.

To Call of Duty πάει στο Nintendo

Επιπλέον, η έκθεση της Nintendo επισημαίνει ότι μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί 994,30 εκατομμύρια παιχνίδια Switch – μια αναλογία περισσότερων από οκτώ παιχνιδιών ανά μονάδα Switch που έχει πουληθεί.

Τα δεδομένα από το GameSpot αποκαλύπτουν ότι τα παιχνίδια Pokémon Scarlet και Violet έχουν πουλήσει 20,6 εκατομμύρια μονάδες, σε λιγότερο από τρεις μήνες, και μπήκαν στο Top 10 των παιχνιδιών με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών.

Όπως επισημαίνεται, μετά από χρόνια όπου οι αριθμοί δεν τα πήγαιναν καλά -ελέω Sony και Microsoft- η ιαπωνική ​​εταιρεία ήξερε ότι έπρεπε να αναθεωρήσει τις στρατηγικές της, όσον αφορά στις οικιακές κονσόλες και αυτή η λύση ήρθε με το Switch. Η συσκευή -όπως δείχνουν και τα τελευταία στοιχεία- απέδωσε, καθώς οι πωλήσεις για την υβριδική κονσόλα συνεχίζουν να ανεβαίνουν ακόμη και χρόνια μετά την κυκλοφορία της.

Σε αντίθεση με το PS4 και το Xbox One S, το Nintendo Switch είναι γνωστό ως υβριδική κονσόλα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί κάποιος να το συνδέσει σε μια τηλεόραση και να το παίξει σαν παραδοσιακή οικιακή κονσόλα. Ωστόσο, μπορεί επίσης να το χρησιμοποιήσει ως ασύρματη συσκευή χειρός — όπως το Nintendo 3DS, ένα άλλο εξαιρετικά δημοφιλές προϊόν της Nintendo.

Με άλλα λόγια, σύμφωνα και με την εταιρεία, το Switch προσφέρει τον εξής συνδυασμό: τη δύναμη να τρέχει κανείς παιχνίδια οικιακής κονσόλας στην τηλεόραση, καθώς και τη δυνατότητα να παίζει τα ίδια παιχνίδια εν κινήσει.

Στην κορυφή της λίστα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών βρίσκεται το PlayStation 2 με 159 εκατ. κονσόλες και το Nintendo DS, μια φορητή συσκευή, με 154 εκατ. κονσόλες.

Τέλος, όπως μεταδίδει το GameSpot, το Nintendo Switch αποτελεί τη μοναδική παιχνιδομηχανή του Top 10, η οποία και συνεχίζει να κατασκευάζεται.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης