Στο στόχαστρο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει τεθεί η συμφωνία της Microsoft για εξαγορά της Activision Blizzard αντί του ποσού των 69 δισ. δολαρίων, καθώς εξετάζει αν η συμφωνία παραβιάζει τους νόμους κατά του μονοπωλίου.

Σύμφωνα με πηγές με γνώση επί του θέματος, οι ευρωπαϊκές αρχές προσανατολίζονται στο να αποστείλουν επιστολή με προειδοποίηση στον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό τις επόμενες εβδομάδες, εκφράζοντας τις ανησυχίες τους για την απόκτηση της κατασκευάστριας του δημοφιλούς βιντεοπαιχνιδιού «Call of Duty».

Έρευνα της Κομισιόν στη Microsoft και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια

Η θέση της Microsoft είναι ότι θα συνεχίσει να εργάζεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να εξαλείψει όποιες ανησυχίες υπάρχουν. «Ο στόχος μας είναι να φέρουμε περισσότερα παιχνίδια σε περισσότερο κόσμο και αυτή η συμφωνία θα ενισχύσει αυτόν τον στόχο», δηλώνει η εταιρεία.

Από τον Ιανουάριο του 2021 όταν ανακοινώθηκε η συμφωνία στην προσπάθεια της Microsoft να ισχυροποιήσει τη θέση της έναντι των ανταγωνιστριών της Tencent και Sony, οι ρυθμιστικές αρχές σε ΗΠΑ και Βρετανία έχουν εκφράσει τον έντονο σκεπτικισμό τους. Στις ΗΠΑ μάλιστα η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει καταθέσει αγωγή σε δικαστήριο ούτως ώστε να μπλοκάρει τη συμφωνία. Επί του παρόντος το «πράσινο φως» έχει εξασφαλίσει η συμφωνία δίχως όρους, στις Βραζιλία, Σαουδική Αραβία και Σερβία.

Η αμερικανική τεχνολογική εταιρεία δηλώνει διατεθειμένη να προβεί σε διορθωτικά μέτρα στην προσπάθειά της τόσο να αποφύγει οποιαδήποτε δέσμευση απέναντι στις αρχές, όσο και για να μην τραβήξει εις μάκρον η διαδικασία εξέτασης από τις ρυθμιστικές αρχές της Ευρώπης.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Microsoft ήρθε σε συμφωνία με την ιαπωνική Nintendo, για να της διαθέτει το «Call of Duty» σε βάθος δεκαετίας στις κονσόλες, δηλώνοντας παράλληλα ότι προτίθεται να συνάψει παρόμοιες συμφωνίες και με τη Sony.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Apple: Πού και πότε θα «αποκαλύψει» την στρατηγική για την ΑΙ
Tεχνητή νοημοσύνη |

Πού και πότε θα «αποκαλύψει» η Apple την στρατηγική για την ΑΙ

To tech event προσελκύει παραδοσιακά το ενδιαφέρον πελατών και συνεργατών της Apple σε όλο τον κόσμο, όπως και της παγκόσμιας αγοράς και του τεχνολογικού κλάδου λόγω των καινοτομιών που παρουσιάζονται εκεί