Υπό το βάρος του τεχνολογικού κλάδου προσπάθησε να ισορροπήσει σήμερα η Wall Street, η οποία επηρεάστηκε από τα εταιρικά αποτελέσματα για ακόμη μία συνεδρίαση, ενώ τα μάκρο θόλωσαν ακόμη περισσότερο το τοπίο και τις προοπτικές της οικονομίας.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,50% στις 33.869 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,22% στις 4.090 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,61% στις 11.718 μονάδες.

Ομόλογα: Ανοδικά οι αποδόσεις με την ΕΚΤ να σκέφτεται νέες αυξήσεις επιτοκίων

Και οι τρεις δείκτες έκλεισαν την εβδομάδα με απώλειες. Ο S&P 500 έκλεισε με απώλειες 1,1%, διακόπτοντας το ανοδικό σερί δύο εβδομάδων. Ο Dow και ο Nasdaq έχασαν 0,2% και 2,4% αντίστοιχα.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η πλατφόρμα μετακίνησης Lyft σημείωσε βουτιά άνω του 35%, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού έτους.

Από την άλλη, η Yelp σημείωσε άνοδο 7%, μετά την ανακοίνωση εσόδων τετάρτου τριμήνου ύψους 309 εκατομμυρίων δολαρίων, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για 307 εκατομμύρια δολάρια. Τα κέρδη ανά μετοχή ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Πάντως, τα αποτελέσματα ήδη έχουν χαρακτηριστεί απογοητευτικά από τη Wall Street. Με σχεδόν το 70% των εταιρειών του S&P 500 να έχουν ήδη ανακοινώσει, περίπου το 70% αυτών των εταιρειών ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών για το τρίμηνο. Αυτό είναι το μικρότερο ποσοστό εταιρειών που ξεπέρασαν τις προσδοκίες από τον τριετή ιστορικό μέσο όρο του 79%, σύμφωνα με το The Earnings Scout.

Τα επιτόκια

Επίσης, οι επενδυτές εξακολουθούν να χωνεύουν την πιο πρόσφατη αύξηση των επιτοκίων, τα οικονομικά στοιχεία και τα πρόσφατα σχόλια των αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, μίγμα που προκάλεσε ενδοημερήσιες μεταβολές στους βασικούς δείκτες, δήλωσε η Shana Sissel, ιδρύτρια της Banríon Capital Management. Η μεταβλητότητα οφείλεται στο ότι οι επενδυτές αλλάζουν θέσεις καθώς προσπαθούν να προβλέψουν πώς θα ενεργήσει η κεντρική τράπεζα όσον αφορά τα επιτόκια στο μέλλον.

“Υπάρχουν κάποια μικτά σήματα εδώ, και νομίζω ότι γι’ αυτό η μεταβλητότητα είναι αυξημένη”, δήλωσε η Sissel. “Δεν υπάρχει πραγματικά μια συναίνεση που να εξάγεται με τους πρόδρομους δείκτες και να δίνουν μια σαφή εικόνα για το τι έρχεται στη συνέχεια. Και οι αγορές το μισούν αυτό”, πρόσθεσε.

Αμείωτη η κατανάλωση

Τέλος, τα στοιχεία για τις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες του Ιανουαρίου υποδηλώνουν ότι ο αμερικανός καταναλωτής δεν πρόκειται να μειώσει τις δαπάνες σύντομα, σύμφωνα με τον David Tinsley του Bank of America Institute, υπονοώντας ότι οι πληθωριστικές πιέσεις λόγω ζήτησης θα συνεχιστούν.

“Έχουμε δει σημάδια ενίσχυσης των καταναλωτικών δαπανών στην αρχή του τρέχοντος έτους – οι δαπάνες της Bank of America για πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες ανά νοικοκυριό αυξήθηκαν κατά 5,1% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο, έναντι 2,2% τον Δεκέμβριο.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος αυξήθηκε τον Φεβρουάριο, αλλά το ίδιο και οι βραχυπρόθεσμες προσδοκίες για τον πληθωρισμό.  Η προκαταρκτική μέτρηση του δείκτη καταναλωτικού κλίματος του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν ήταν 66,4 μονάδες για το μήνα, από 64,9 τον Ιανουάριο και πάνω από την προσδοκία του Dow Jones για 65,1. Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών αυξήθηκε στο 72,6 από 68,4 τον Ιανουάριο, ενώ ο δείκτης μελλοντικών προσδοκιών υποχώρησε στο 62,3 από 62,7.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street