Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι αγορές της περιοχής της Ασίας, με εξαίρεση την Ιαπωνία, με τα μάκρο της περιοχής να προκαλούν ρευστοποιήσεις, ενώ αρνητικά επηρέασε και το χθεσινό κλίμα στη Wall Street.

Ο Shanghai Composite υποχώρησε κατά 0,3% και ο Shenzhen Component έχασε 0,6%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έχασε επίσης 2%, οδηγώντας τις απώλειες στην περιοχή με τον δείκτη Hang Seng Tech να υποχωρεί κατά 4,5%.

«Αρνείται» να διορθώσει

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 έκλεισε κατά 0,76% στις 7.433,7 μονάδες, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν τη δήλωση της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας για τη νομισματική πολιτική, η οποία υποδεικνύει περαιτέρω αυξήσεις στο μέλλον.

Ο Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,31% και έκλεισε στις 27.670,98 μονάδες, ενώ ο Topix κέρδισε 0,1% και έκλεισε την ημέρα στις 1.986,96 μονάδες. Θετικά λειτούργησε το δημοσίευμα του Nikkei που ανέφερε ότι ο Kazuo Ueda θα διοριστεί ως ο επόμενος διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi υποχώρησε κατά 0,48% στις 2.469,73 μονάδες και ο Kosdaq κινήθηκε επίσης κατά 1,55% χαμηλότερα για να κλείσει στις 772,44 μονάδες.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές καταναλωτή στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 2,1% τον Ιανουάριο σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, σημειώνοντας τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων τριών μηνών. Η μέτρηση είναι χαμηλότερη από τις εκτιμήσεις που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters, οι οποίοι ανέμεναν αύξηση των τιμών κατά 2,2%. Σε μηνιαία βάση, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 0,8% τον Ιανουάριο, ποσοστό υψηλότερο από τις προσδοκίες.

Την ίδια ώρα, οι τιμές χονδρικής της Ιαπωνίας αυξήθηκαν κατά 9,5% τον Ιανουάριο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ελαφρώς χαμηλότερα από το αναθεωρημένο ποσοστό του 10,5% που είχε καταγραφεί τον Δεκέμβριο του 2022. Η αύξηση του δείκτη τιμών εταιρικών αγαθών (CGPI) ήταν επίσης χαμηλότερη από τις εκτιμήσεις του Reuters, οι οποίες προέβλεπαν αύξηση 9,6%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης