Από το… ταμείο πέρασε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο διόρθωσε μετά την συνεχή ανοδική του πορεία, χωρίς όμως να δοκιμάζει στηρίξεις που η καθοδική διάσπασή τους θα επιτάχυνε τις εντολές πώλησης. Ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,63% στις 1.068,12 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 143 εκατ. ευρώ.

Η αγορά ολοκλήρωσε την όγδοη ανοδική της εβδομάδα, με κέρδη 3,3%, καταγράφοντας συνεχή άνοδο από τα τέλη του περασμένου έτους, με αρκετά χαρτοφυλάκια να χρειάζονται μερικές ρευστοποιήσεις προκειμένου να ενισχύσουν και τη ρευστότητά τους. Η ημέρα αυτή ήρθε σήμερα, αλλά στην πλειονότητα των τίτλων οι πιέσεις ήταν διαχειρίσιμες.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ποιες μετοχές συστήνουν έξι χρηματιστηριακές εταιρείες

Αυτό όμως που επισημαίνεται από τους εγχώριους αναλυτές είναι ότι η αγορά αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί να κάνει κάποιες διορθώσεις, οι οποίες εξομαλύνουν και την καμπύλη της αγοράς η οποία κινείται με αφύσικη κλίση. Μέχρι τώρα άλλωστε οι διορθώσεις κρατούσαν λίγες ώρες και περιορίζονταν σε συγκεκριμένους τίτλους κάθε φορά.

Έτσι, η σημερινή διόρθωση θα βοηθήσει την αγορά να πάρει δυνάμεις και να δει τα υψηλότερα επίπεδα με καλύτερες προϋποθέσεις. Το που θα σταματήσει θα δείξει και ο στόχος των πωλητών είναι να αποδεσμευτούν από την αγορά ή να πάρουν μέρος των κερδών τους, ενισχύοντας τη ρευστότητα σε μια περίοδο που μπορεί να αναδειχθούν νέες ευκαιρίες.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, όπως ήταν αναμενόμενο η μετοχή της Motor Oil βρέθηκε στο επίκεντρο, καθώς από 1η Μαρτίου θα είναι ο δέκατος τίτλος που θα απαρτίζει τον δείκτη MSCI Standard Greece και θα δεχτεί τις ανάλογες εισροές από τα index truck funds. Και μόνο όμως ότι ο κατάλογος των ελληνικών τίτλων που βρίσκονται στους δείκτες του MSCI μεγαλώνει, το ενδιαφέρον των ξένων αν μη τι άλλο θα αυξηθεί.

Σημειώνεται πως ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχάλκο, Σαράντης, Quest, Τέρνα Ενεργειακή και Λάμδα βρέθηκαν στο επίκεντρο των πιέσεων, ενώ σημαντικές ήταν και οι απώλειες σε Jumbo, ΕΛΧΑ, Alpha Bank, Titan, Coca Cola και ΕΥΔΑΠ. Πτωτικά έκλεισαν οι ΟΤΕ, Ελλάκτωρ, Autohellas, Ελληνικά Πετρέλαια, Εθνική, ΔΕΗ, Eurobank, Aegean και Μυτιληναίος, ενώ ανοδικά οι Πειραιώς και ΟΛΠ. Η Motor Oil κέρδισε 3,18% και ο ΟΠΑΠ σημείωσε κέρδη 4,55%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες