Ισχυρές πιέσεις από μερίδα τίτλων, με αδύναμες άμυνες, είναι η εικόνα που εμφανίζει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο πλέον παλεύει να απορροφήσει τις πωλήσεις και να κρατήσει τα επίπεδα των 1.070 μονάδων. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,69% στις 1.067,46 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 35 εκατ. ευρώ.

Όπως είναι αναμενόμενο η μετοχή της Motor Oil βρίσκεται στο επίκεντρο, καθώς από 1η Μαρτίου θα είναι ο δέκατος τίτλος που θα απαρτίζει τον δείκτη MSCI Standard Greece και θα δεχτεί τις ανάλογες εισροές από τα index truck funds. Και μόνο όμως ότι ο κατάλογος των ελληνικών τίτλων που βρίσκονται στους δείκτες του MSCI μεγαλώνει, το ενδιαφέρον των ξένων αν μη τι άλλο θα αυξηθεί.

Αυτό όμως που επισημαίνεται από τους εγχώριους αναλυτές είναι ότι η αγορά αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί να κάνει κάποιες διορθώσεις, οι οποίες μέχρι τώρα περιορίζονται σε μερικές ώρες της ημέρας. Οι διορθώσεις αυτές ενδεχομένως να είναι ταχείς και “άτσαλες”, όπως άλλωστε συμβαίνει σε ανοδικές φάσεις, όπως αυτή που διανύει το ΧΑ.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, στο επίκεντρο των πιέσεων βρίσκονται οι ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, Λάμδα, Σαράντης, Βιοχάλκο, Quest, Alpha Bank, ΕΥΔΑΠ και Πειραιώς. Πτωτικά κινούνται οι Autohellas, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΛΠ, Τιτάν, Ελλάκτωρ, Coca Cola, Eurobank, Jumbo, ΔΕΗ, ΕΛΧΑ και ΟΤΕ, ενώ ανοδικά οι Aegean, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ και Εθνική. Η Motor Oil κερδίζει 2,23%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών