Κυρώσεις σε τρεις Βούλγαρους πολίτες, μεταξύ των οποίων και στον πλουσιότερο άνθρωπο της χώρας Vasil Bozhkov επέβαλε την Παρασκευή η Βρετανία, κατηγορώντας τους για κατάχρηση κρατικών κονδυλίων προς ίδιον όφελος.

Οι κυρώσεις στρέφονται επίσης κατά του πρώην βουλευτή Delyan Peevski και του πρώην αξιωματούχου εθνικής ασφάλειας και μέλους του διοικητικού συμβουλίου της μεγαλύτερης κρατικής εταιρείας ενέργειας της Βουλγαρίας, Ilko Zhelyazkov.

Φυσικό αέριο: Άρχισαν οι εργασίες για την κατασκευή αγωγού μεταξύ Βουλγαρίας -Σερβίας

Πλήγμα στη διαφθορά

Η Βρετανία δήλωσε ότι προσπαθεί να πλήξει τη διαφθορά στη Βουλγαρία μέσω συντονισμένης δράσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες επέβαλαν κυρώσεις σε πέντε νυν ή πρώην βουλγαρικούς κυβερνητικούς αξιωματούχους την Παρασκευή και είχαν παλαιότερα επιβάλει κυρώσεις στους Peevski και Zhelyazkov.

«Αυτοί στους οποίους επιβλήθηκαν κυρώσεις στέρησαν από τον λαό της Βουλγαρίας πόρους ζωτικής σημασίας για την οικονομική και κοινωνική της ανάπτυξη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλίβερλι.

«Χρήματα που θα έπρεπε να έχουν χρησιμοποιηθεί για την επισκευή δρόμων, την κατασκευή νοσοκομείων και τη στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης, αντί να καταλήξουν στις τσέπες διεφθαρμένων ατόμων».

Η Βουλγαρία συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο διεφθαρμένων κρατών της Ευρώπης, σύμφωνα με τη Διεθνή Διαφάνεια, ενώ η βαλκανική χώρα έχει αντιμετωπίσει επανειλημμένα επικρίσεις για την αποτυχία της να ξεριζώσει τη διαφθορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή