Τα βήματα που ακολούθησαν και άλλες αμπελουργικές ζώνες στην χώρα φιλοδοξεί να ακολουθήσουν τα Μετέωρα

· Με πρωτοβουλία του επιχειρηματία Κώστα Τσιλιλή και τη συνδρομή της τοπικής αυτοδιοίκησης επιχειρείται όπως μαθαίνουμε να προωθηθούν κοινές δράσεις που θα αναδείξουν την ιδιαίτερου κάλλους περιοχή σε προορισμό για οινοτουρισμό.

· Κάτι που όπως λένε άνθρωποι κοντά στον επιχειρηματία, όχι πάντα εύκολο.

· Η αίσθηση πάντως που υπάρχει είναι πως θα υπάρξει σύγκληση απόψεων και θα ξεπεραστούν οι όποιες αντιρρήσεις μπροστά στο κοινό καλό.

· Τα Μετέωρα έχουν όλες τις προϋποθέσεις να υποστηρίξει ένα τέτοιο εγχείρημα. Πέρα από τον θρησκευτικό τουρισμό που ανθεί στη σκιά των γκριζόμαυρων βράχων με τα μοναστήρια.

· Και γιατί όχι να μοιάσουν μέρη του εξωτερικού που φημίζονται για τους αμπελώνες τους, όπως η Τοσκάνη ή η Λομβαρδία…

· Πέρα από τις φυσικές ομορφιές, ο τόπος αυτός παράγει καλής ποιότητας κρασί ενώ έχει και τη δική του τοπική ποικιλία, την Λημνιώνα.

· Πρόκειται για μια ερυθρή ποικιλία που μέχρι πριν από 20 χρόνια κινδύνευε με εξαφάνιση! Η αναβίωσή της ξεκίνησε στις αρχές του 2.000 στον Τύρναβο.

· Ο Κώστας Τσιλιλής πάντως όπως μαθαίνουμε μεγάλωσε ήδη τον αμπελώνα του και έχει κάνει επισκέψιμο το αποσταγματοποιείο του στα Μετέωρα.

· Επενδύσεις και ανάπτυξη εξάλλου πάνε χέρι χέρι…

————————————————————

Πότε κλείνει οριστικά το deal Στασινόπουλου – Καντώνια

· Με μικρή καθυστέρηση, όπως μαθαίνουμε, θα ολοκληρωθεί η εξαγορά της ETEM του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ από την Cosmos Aluminium της οικογένειας Καντώνια.

· Ο λόγος που καθυστερεί το deal είναι η έγκριση που πρέπει να λάβει η ΕΤΕΜ από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Βουλγαρίας για την εκεί θυγατρική της.

· Πρόκειται όπως μεταφέρουν στη στήλη έγκυρες πηγές για τυπική διαδικασία, η οποία ωστόσο κρίνεται αναγκαία για να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες.

· Υπολογίζεται ότι οι τελικές υπογραφές θα «πέσουν» περί τα τέλη Φεβρουαρίου. Δεν αποκλείεται βέβαια να χρειαστούν και λίγες ημέρες από τον Μάρτιο.

· Πάντως ασκείται αρκετή πίεση προκειμένου να επιταχυνθεί η λήψη των απαραίτητων εγγράφων. Τα οποία θα ανοίξουν τον δρόμο για τη δημιουργία ενός ομίλου με τζίρο άνω των 300 εκατ. ευρώ.

· Στην προκειμένη περίπτωση ισχύει η παροιμία «το γοργόν και χάριν έχει». Από την στιγμή μάλιστα που «οι δυο πλευρές έχουν δώσει τα χέρια και έχουν συμφωνήσει στα πάντα»…

· Άρα το μόνο ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι εάν το deal θα καταγραφεί ως χειμωνιάτικο ή ως ανοιξιάτικο…

————————————————————

Ο «πέτσινος… θησαυρός» με τους Ρώσους ολιγάρχες

· Ο πόλεμος στην Ουκρανία κοντεύει να συμπληρώσει ένα χρόνο από την έναρξή του.

· Διαψεύδοντας όσους πίστεψαν ότι θα ήταν… περίπατος για τον «κόκκινο στρατό».

· Κάπως έτσι διαψεύστηκαν και όσοι περίμεναν πως θα εντοπιστούν στην Ελλάδα και θα κατασχεθούν περιουσίες Ρώσων ολιγαρχών που εμπίπτουν στις κυρώσεις της Δύσης κατά του Κρεμλίνου.

· Όπως πληροφορούμαστε μέχρι στιγμής πέραν δυο τριών περιπτώσεων δεν έχει βρεθεί κάτι μεμπτό. Με άλλα λόγια… «άνθρακας ο θησαυρός».

· Και αυτό παρά την εξονυχιστική έρευνα της αρμόδιας αρχής για το ξέπλυμα «μαύρου χρήματος». Που εκτείνεται από τραπεζικούς λογαριασμούς και αυτοκίνητα μέχρι πολυτελή σκάφη και ακίνητα αξίας.

· Όπως βέβαια επισημαίνει έμπειρος παράγοντας κανείς δεν περίμεναν που θα βρεθούν… τέρατα στη χώρα μας.

· Άλλωστε η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ τέτοιου είδους «καταφύγιο»… Άλλοι ήταν πιο πρόσφοροι για τέτοιου είδους κινήσεις..

· Και ο νοών νοείτω…

———————————————————

Το τσίπουρο… στα βήματα του ούζου

· Το παράδειγμα του ούζου καλείται να ακολουθήσει το τσίπουρο για να κάνει… διεθνή καριέρα.

· Το ελληνικό απόσταγμα μπορεί να κάνει θραύση εντός συνόρων, ωστόσο εκτός οι πτήσεις του είναι ακόμη χαμηλές…

· Και αυτό όπως λένε άνθρωποι του χώρου γιατί δεν έχει αποκτήσει την ανάλογη αναγνωρισιμότητα. Με άλλα λόγια δεν είναι ευρέως γνωστό στους ξένους.

· Για να γίνει λοιπόν αυτό, θα πρέπει να προωθηθεί δυναμικά μέσα από την εστίαση στο εξωτερικό. Με έμφαση τις χώρες που υπάρχει ισχυρή ελληνική ομογένεια όπως οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Γερμανία.

· Ακριβώς όπως έγινε με το ούζο πριν από πολλές δεκαετίες… με μεγάλη επιτυχία όπως απέδειξε η ιστορία.

· Θυμίζουμε πως το ούζο είναι ο αδιαμφισβήτητος πρωταθλητής στις ελληνικές εξαγωγές ποτών.

· Ανάλογη προώθηση πάντως εκτιμάται πως πρέπει να γίνει και στις τουριστικές περιοχές της χώρας μας, όπου καταφθάνουν εκατομμύρια ξένοι επισκέπτες.

· Το τσίπουρο, όπως λέει γνωστός αποσταγματοποιός έχει τα φόντα να σταθεί επάξια απέναντι στα διεθνή ποτά με την ποιότητά αλλά και την γεύση του.

· Εάν παλαιωθεί μάλιστα σε βαρέλια πλησιάζει το κονιάκ, τα σπέσιαλ ουίσκι και το παλαιωμένο ρούμι…

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino