Μετοχές ως ενέχυρο δίνουν τρεις εταιρείες του ομίλου Adani στους δανειστές της ναυαρχίδας Adani Enterprises του ινδικού ομίλου, η οποία πραγματοποίησε πρόσφατα προχώρησε σε πώληση μετοχών αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία διαχείρισης χρέους.

Η Adani Ports and Special Economic Zone, η Adani Transmission και η Adani Green Energy Ltd ενεχυρίασαν μετοχές στην SBICAP Trustee, ανακοίνωσε η εταιρεία στο Χρηματιστήριο της Βομβάης την Παρασκευή.

Adani: Ο άνθρωπος πίσω από την κατάρρευση της αυτοκρατορίας

Ο διαχειριστής από τη μεγαλύτερη τράπεζας της Ινδίας, State Bank of India, ανακοίνωσε ότι έχει δεσμεύσεις για μετοχές αξίας 1% της Adani Ports, από 0,65%, για 0,55% της Adani Transmission, από 0,44% , και για το 1,06% της Adani Green, από 0,68%.

Η SBICAP Trustee ανακοίνωσε επίσης ότι έλαβε τις δεσμεύσεις με την ιδιότητά της ως “διαχειριστή ασφαλείας” των δανειστών της Adani Enterprises.

Απώλειες δισεκατομμυρίων δολαρίων

Οι εταιρείες του Ομίλου έχουν χάσει περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία από τις 24 Ιανουαρίου, όταν η εταιρεία short seller Hindenburg Research ισχυρίστηκε ότι ο όμιλος Adani είχε εμπλακεί σε χειραγώγηση μετοχών και λογιστική απάτη, ισχυριζόμενη ότι ο Αντάνι στοιχημάτιζε εναντίον του ομίλου του.

Η έκθεση οδήγησε σε ξεπούλημα μετοχών της Adani, γεγονός που ανάγκασε τον όμιλο να ακυρώσει την πώληση μετοχών 2,4 δισ. δολαρίων, ενώ οι ισχυρισμοί της Hindenburg έχουν γίνει «σημαία» για τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Ινδία, τα οποία ισχυρίζονται ότι η άνοδος του μεγιστάνα Γκαουτάμ Αντάνι επηρεάστηκε από στενούς δεσμούς με την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, κάτι που και οι δύο πλευρές αρνούνται.

Η ρυθμιστική αρχή της αγοράς της Ινδίας, το Securities and Exchange Board of India, ερευνά τις σχέσεις του ομίλου Adani με ορισμένους από τους επενδυτές στη ματαιωμένη πώληση μετοχών του ομίλου, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Η Fitch εκτιμά ότι τα δάνεια σε όλες τις εταιρείες του ομίλου Adani αντιπροσωπεύουν το 0,8% έως 1,2% του συνολικού δανεισμού από τις ινδικές τράπεζες που αξιολογούνται από τον οργανισμό.

Η έκθεση της State Bank of India στον όμιλο ήταν 0,9% του χαρτοφυλακίου δανείων της, ή περίπου 270 δισεκατομμύρια ρουπίες Ινδίας (3,3 δισεκατομμύρια δολάρια), δήλωσε ο πρόεδρος Dinesh Kumar Khara.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή