Με απώλειες, ως επί το πλείστον, έκλεισαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, με τους επενδυτές να τηρούν επιφυλακτική στάση ενόψει των κρίσιμων ανακοινώσεων αυτήν την εβδομάδα, οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τα στοιχεία για την πορεία των τιμών καταναλωτή στις μεγάλες οικονομίες του κόσμου.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 έκλεισε 0,88% χαμηλότερα στις 27.427,92 μονάδες και ο Topix σημείωσε πτώση 0,47% στις 1.977,67 μονάδες, καθώς το ιαπωνικό γεν συνέχισε να παραμένει ασταθές μετά την αναφορά ότι η κυβέρνηση της Ιαπωνίας θα προτείνει τον Καζούο Ουέντα ως τον επόμενο διοικητή της κεντρικής τράπεζας. Η απόδοση του 10ετούς ιαπωνικού κρατικού ομολόγου διαμορφώθηκε στο 0,5%, κινούμενη γύρω από το ανώτατο όριο του εύρους ανοχής της BOJ.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi σημείωσε πτώση 0,69% και έκλεισε στις 2452,7 μονάδες, ενώ ο Kosdaq σημείωσε οριακή άνοδο, ολοκληρώνοντας την ημέρα στις 772,55 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng σημείωσε οριακή άνοδο. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite σημείωσε άνοδο 0,72% και ο Shenzhen Component κέρδισε 1,14%.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 υποχώρησε 0,21% για να κλείσει τη συνεδρίαση στις 7.417,8 μονάδες και ο S&P/NZX 50 έκλεισε 0,85% χαμηλότερα στις 12.075,18 μονάδες, καθώς η Νέα Ζηλανδία προετοιμάζεται για τις επιπτώσεις από τον τροπικό κυκλώνα Gabrielle.

Τα μακροοικονομικά στοιχεία

Στα μάκρο της ημέρας, η Σιγκαπούρη ανέφερε αύξηση του ΑΕΠ κατά 3,6% για το 2022, μικρότερη από την αύξηση κατά 8,9% το 2021. Το τέταρτο τρίμηνο, η οικονομία της πόλης-κράτους αναπτύχθηκε κατά 2,1% σε ετήσια βάση, έναντι 4% το προηγούμενο τρίμηνο. Αυτό ήταν ελαφρώς χαμηλότερο από την εκτίμηση του Reuters για επέκταση 2,3%.

Η ανάκαμψη των διεθνών αεροπορικών ταξιδιών και του εισερχόμενου τουρισμού αναμένεται να επιταχυνθεί, μετά την ταχύτερη από την αναμενόμενη χαλάρωση των συνοριακών περιορισμών της Κίνας. Από την άλλη πλευρά, οι προοπτικές ανάπτυξης για άλλους τομείς με εξωστρεφή προσανατολισμό παραμένουν “αδύναμες”, ανέφερε η κυβέρνηση, δεδομένης της ευρύτερης επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές