Κατά το ήμισυ μειώνει τον στόχο αύξησης των εσόδων του ο όμιλος Adani, σχεδιάζoντας να συγκρατήσει  τις νέες κεφαλαιουχικές δαπάνες, καθώς ο Ινδός δισεκατομμυριούχος επιδιώκει να ανοικοδομήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών μετά από μια αφυκτική πίεση shortseller, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.

Ο όμιλος θα εστιάσει τώρα σε αύξηση εσόδων από 15% έως 20% για το επόμενο οικονομικό έτος, χαμηλότερα από τον αρχικό στόχο του 40%. Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες θα μειωθούν επίσης, καθώς ο Αντάνι δίνει προτεραιότητα στην ενίσχυση της οικονομικής του υγείας έναντι της επιθετικής επέκτασης.

Adani: Νέο χτύπημα στον όμιλο από την MSCI

Οι περισσότερες μετοχές του ομίλου υποχώρησαν στο άνοιγμα της Δευτέρας, με την Adani Green Energy Ltd., την Adani Total Gas Ltd. και την Adani Transmission Ltd. να υποχωρούν πάνω από  5%.

Ρευστότητα

Η αλλαγή της πολιτικής δείχνει πώς ο όμιλος επικεντρώνεται στη διατήρηση μετρητών, στην αποπληρωμή του χρέους και στην ανάκτηση ενεχυριασμένων μετοχών, καθώς προσπαθεί να μειώσει τη ζημιά από την έκθεση της Hindenburg Research στις 24 Ιανουαρίου. Παρόλο που η Adani Group αρνήθηκε τους ισχυρισμούς για λογιστική απάτη και χειραγώγηση μετοχών, το σκάνδαλο πυροδότησε μια απότομη πτώση των μετοχών που έχει εξαλείψει περισσότερα περίπου 120 δισεκατομμύρια δολάρια από την αξία της αυτοκρατορίας του Ινδού μεγιστάνα.

Η αναστολή των επενδύσεων ακόμη και για τρεις μήνες θα μπορούσε να εξοικονομήσει στον όμιλο έως και 3 δισεκατομμύρια δολάρια – κεφάλαια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή του χρέους ή την ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας.

Ο Αντάνι, ο οποίος ξεκίνησε με μια εταιρεία γεωργικού εμπορίου τη δεκαετία του 1980, έχτισε γρήγορα μια αυτοκρατορία που τώρα εκτείνεται σε λιμάνια, αεροδρόμια, ανθρακωρυχεία, σταθμούς παραγωγής ενέργειας και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. Τα τελευταία δύο χρόνια, εισχώρησε στην πράσινη ενέργεια, το τσιμέντο, τα μέσα ενημέρωσης, τα κέντρα δεδομένων και την ακίνητη περιουσία.

Προσπαθεί να «ηρεμήσει τα πνεύματα»

Τις ημέρες που ακολούθησαν την κατάρρευση των μετοχών που προκάλεσε η Χίντενμπουργκ, ο Aντάνι προσπαθεί να κατευνάσει τις ανησυχίες των επενδυτών και των δανειστών.

Ο Όμιλος Adani έχει επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση των φημών για την οικονομική του υγεία και στη στήριξη του επενδυτικού κλίματος.

Στις 6 Φεβρουαρίου, ο όμιλος ανέφερε ότι ο Aντάνι και η οικογένειά του προπλήρωσαν δάνεια αξίας 1,11 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αποδέσμευση μετοχών σε τρεις εταιρείες.

Επιπλέον. ο όμιλος σκοπεύει τις επόμενες ημέρες να προπληρώσει ένα δάνειο ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή