Υπεβλήθη σήμερα στην Τράπεζα της Ελλάδος το επικαιροποιημένο επιχερησιακό πλάνο των ετών 2022 – 2025 και το σχέδιο μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων της Attica Bank, μετά την έγκρισή τους από το ΔΣ της τράπεζας την περασμένη Τετάρτη.

Σύμφωνα με αυτά, το μη συστημικό πιστωτικό ίδρυμα θα επανέλθει σε λειτουργία κερδοφορία στο τέλος του 2024 και θα εξυγιάνει σε βάθος χρόνου τον ισολογισμό της μέσω σταδιακών πωλήσεων κόκκινων χαρτοφυλακίων και αποεπένδυσης από τις τιτλοποιήσεις που έχει ήδη πραγματοποιήσει.

Attica Bank: Μηδένισε τη συμμετοχή της η Rinoa

Η ΑΜΚ

Σημειώνεται ότι για την εκτέλεση αυτών των σχεδιασμών απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 473 εκατ. ευρώ, η οποία με βάση τις δεσμεύσεις της τράπεζας έναντι των εποπτικών αρχών θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως και το τέλος Μαρτίου.

Μετά την ακύρωση της συμφωνίας με την Ellington για τη συμμετοχή της στην επιχειρούμενη έκδοση νέων μετοχών και την απόκτηση του ελέγχου της τράπεζας, ενδιαφέρον για την είσοδο στο μετοχικό της κεφάλαιο έχει εκδηλώσει η Thrivest Holdings, βασική μέτοχος στην Παγκρήτια Τράπεζα.

Το ενδιαφέρον των Μπάκου – Καϋμενάκη – Εξάρχου

Η εταιρεία, συμφερόντων Μπάκου, Καϋμενάκη, Εξάρχου, πραγματοποιεί αυτήν την περίοδο οικονομικό έλεγχο στην Attica Bank, ώστε να υποβάλλει την προσφορά της.

Μετά τη δημοσιοποίηση της σχετικής είδησης, ο τίτλος της Attica Bank καταγράφει εντυπωσιακή άνοδο στο χρηματιστήριο, παρά τη μικρή διασπορά των τίτλων της, που δεν ξεπερνά το 2%.

Συγκεκριμένα, από τα 0,0686 ευρώ στο τέλος του 2022 έκλεισε την περασμένη Παρασκευή στα 0,32 ευρώ, σημειώνοντας σε αυτό το διάστημα άνοδο της τάξης του 366%. Στη σημερινή συνεδρίαση η μετοχή υποχωρεί κατά 30%.

Τι αναφέρει η τράπεζα για το «ράλι»

Αναφορικά με την πολύ μεγάλη αυτή διακύμανση και κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Attica Bank αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι δεν έχει περιέλθει στην τράπεζα οιαδήποτε πληροφορία ή ενημέρωση για εξέλιξη ή γεγονός πέραν αυτών που έχουν ήδη ανακοινωθεί από την Τράπεζα.

«Η Τράπεζα παραμένει προσηλωμένη στην τήρηση των προϋποθέσεων και απαιτήσεων που προβλέπονται στο νομοκανονιστικό πλαίσιο και στην πάγια τακτική της για άμεση ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, με εγκυρότητα και υπευθυνότητα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία και τις σχετικές αποφάσεις των οργάνων της» επισημαίνεται σχετικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις