Το αστρονομικό ποσό των 6,1 δισ. ευρώ ξόδεψε ένας συλλέκτης στην επαρχία Bac Ninh του Βιετνάμ,  για να αγοράσει μια αυτοκρατορική χρυσή σφραγίδα της δυναστείας Nguyen από τον γαλλικό οίκο δημοπρασιών Millon, σύμφωνα με το VNExpress International.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού της χώρας, ανέφερε ότι ο Nguyen The Hong, ιδιώτης συλλέκτης στην επαρχία Bac Ninh, είχε διαπραγματευτεί να αγοράσει τη χρυσή σφραγίδα και να την φέρει πίσω στο Βιετνάμ, υπό την αιγίδα της κυβέρνησης.

Το αίνιγμα του Λαβύρινθου ταξιδεύει στην Οξφόρδη

Η σύμβαση για την αγορά της σφραγίδας υπεγράφη με τη Millon τη Δευτέρα στη Γαλλία.  Oι αρχές επεξεργάζονται τις διαδικασίες για να πάρουν τη φώκια  πίσω στο «σπίτι», κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Απριλίου.

Πηγή: VNA

Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, το Βιετνάμ ανακοίνωσε ότι η διαπραγμάτευση για την επιστροφή της φώκιας ήταν επιτυχής «στο πνεύμα της συναίνεσης και της κατανόησης μεταξύ των δύο πλευρών και της φιλικής σχέσης μεταξύ Βιετνάμ και Γαλλίας».

Πάνω από την αρχική τιμή

ΗMillon έβαλε αρχικά τη σφραγίδα, η οποία ανήκει στον βασιλιά Minh Mang της δυναστείας Nguyen, σε δημοπρασία έναντι 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τον γαλλικό οίκο δημοπρασιών, η τετράγωνη φώκια έχει ύψος 10,4 εκατοστά και βάρος 10,78 κιλά.

Η λαβή του έχει τη μορφή κουλουριασμένου δράκου με υπερυψωμένο κεφάλι. Ο χαρακτήρας «Vuong», που σημαίνει βασιλιάς, είναι χαραγμένος στο μέτωπό του. Κάθε ένα από τα τέσσερα πόδια του δράκου έχει πέντε δόντια νυχιών.

Η φράση «Hoang De Chi Bao» (Θησαυρός του Αυτοκράτορα) εμφανίζεται στην αυτοκρατορική σφραγίδα.

Το Τμήμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Βιετνάμ επιβεβαίωσε ότι η σφραγίδα είναι αυθεντική.

Το κομμάτι ήταν η μεγαλύτερη, πιο όμορφη και πιο πολύτιμη χρυσή σφραγίδα της δυναστείας Nguyen, σύμφωνα με το τμήμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus