Αλλαγή σκηνικού έχουμε και πάλι στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο πλέον κινείται με απώλειες, αφήνοντας το επίπεδο των 1.090 μονάδων. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,86% στις 1.084,81 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 45 εκατ. ευρώ.

Ο γενικός δείκτης

Μπορεί να έφτασε νωρίτερα έως και τις 1.103 μονάδες, αλλά πλέον το τόξο της διακύμανσης διευρύνεται υπέρ των πωλητών, οι οποίοι επεκτείνονται σε όλο και περισσότερους τίτλους. Για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση η αγορά δείχνει αδυναμία να διαπεράσει τις 1.100 μονάδες, προκαλώντας μάλιστα και ένα κύμα πωλήσεων.

Βέβαια, τα περιθώρια της διόρθωσης είναι αρκετά μεγάλα, ενώ δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που θεωρούν ότι το ΧΑ χρειάζεται αυτά τα “safe” πισωγυρίσματα ώστε να αποσυμφορήσει τους ταλαντωτές του και να βρει και τα καύσιμα για τη συνέχιση της ανοδικής του κίνησης. Η ένταση με την οποία όμως γίνονται οι διορθώσεις είναι το ποιοτικό στοιχείο που θα δώσει το μήνυμα στους επενδυτές.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, Πειραιώς, Ελλάκτωρ, ΕΥΔΑΠ και Eurobank βρίσκονται στο επίκεντρο των πιέσεων, ενώ σημαντικές είναι οι απώλειες σε Μυτιληναίο, Alpha Bank, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Εθνική. Πτωτικά κινούνται οι Motor Oil, Aegean, Autohellas, Coca Cola, Quest και Βιοχάλκο, ενώ ανοδικά οι Τέρνα Ενεργειακή, Τιτάν, ΟΛΠ, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΛΧΑ, Σαράντης και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών