Με γοργό ρυθμό πλησιάζει ξανά ο Ιλον Μασκ, τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, χάρη στην άνοδο 70% της Tesla φέτος, σύμφωνα με το Bloomberg.

Μπορεί ωστόσο να χρειαστεί λίγο περισσότερος χρόνος για να ξεπεράσει ο Μασκ τον Γάλλο μεγιστάνα Bernard Arnault, αφού αποκάλυψε αυτή την εβδομάδα ότι έδωσε 11,6 εκατομμύρια μετοχές της Tesla σε φιλανθρωπικούς σκοπούς που δεν κατονομάζονται, μεταξύ Αυγούστου και Δεκεμβρίου 2022.

Ίλον Μασκ: Δωρεές σχεδόν 2 δισ. δολαρίων σε φιλανθρωπία το 2022

Ανακάμπτει φέτος

Η αποκάλυψη έρχεται, καθώς ο Μασκ, μείωσε τη διαφορά από την Arnault σε λιγότερο από 10 δισεκατομμύρια δολάρια εν μέσω ενδείξεων αυξανόμενης ζήτησης για τα ηλεκτρικά οχήματα της Tesla. Τώρα έχει μια περιουσία περίπου 184 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά την τελευταία του δωρεά, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Αυτό είναι χαμηλότερο από ένα ανώτατο όριο των 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα τέλη του 2021, προτού αποφασίσει να αγοράσει το Twitter, αλλά αυξήθηκε περισσότερο από σχεδόν 50 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, δώρισε το 2021 μετοχές αξίας περίπου 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας την εκείνη την εποχή μία από τις μεγαλύτερες φιλανθρωπικές δωρεές στην ιστορία. Ο αποδέκτης της δωρεάς αποκαλύφθηκε αργότερα ως το Ίδρυμα Μασκ, το οποίο πρόσφατα παρείχε κεφάλαια σε προγράμματα εκπαίδευσης για την μειώση του αποτυπώματος άνθρακα, καθώς και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς στην περιοχή γύρω από το Μπράουνσβιλ του Τέξας, κοντά στο διαστημόπλοιό του στη SpaceX. Το δώρο του 2021 αύξησε δραματικά το μέγεθος του ιδρύματος, το οποίο μετακόμισε από την Καλιφόρνια στο Τέξας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο υποχρεωτικός όρος του 5%

Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στις ΗΠΑ πρέπει να ξοδεύουν το 5% των περιουσιακών στοιχείων τους για φιλανθρωπικούς σκοπούς κάθε χρόνο. Το 2021, ο Μασκ δώρισε περίπου 160 εκατομμύρια δολάρια σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, μακράν τα περισσότερα που είχε δωρίσει σε ένα ημερολογιακό έτος. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα ιδρύματα στη χώρα, το φιλανθρωπικό σκέλος του Μασκ εξακολουθεί να είναι μικροσκοπικό όσον αφορά το προσωπικό του. 

Το μεγαλύτερο ίδρυμα των ΗΠΑ είναι το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates, το οποίο είχε περιουσιακά στοιχεία περίπου 55 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο τέλος του 2021, έδωσε περίπου 6,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις εκείνο το έτος και έχει περισσότερους από 1.700 υπαλλήλους

. Μεγάλο μέρος του πλούτου του Μασκ εξακολουθεί να είναι συνδεδεμένο με τις μετοχές της Tesla, αν και η SpaceX κατέχει μεγαλύτερο μερίδιο τα τελευταία χρόνια. Ο Μασκ πούλησε περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια δολάρια μετοχών της Tesla πέρυσι, καθώς προσπαθούσε να ενισχύσει την εξαγορά του από το Twitter.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή