Aύξηση που ξεπέρασε τις προβλέψεις σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο. Οι πωλήσεις στα καταστήματα λιανικής αυξήθηκαν πολύ περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Ιανουάριο, καθώς οι καταναλωτές επέμειναν παρά τις αυξανόμενες πληθωριστικές πιέσεις.

Οι προκαταρκτικές μετρήσεις για τις λιανικές πωλήσεις δείχνουν αύξηση κατά 3% έναντι εκτιμήσεων για άνοδο 1,9%, ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου. Εξαιρουμένων των αυτοκινήτων, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2,3%, σύμφωνα με την έκθεση, η οποία δεν είναι προσαρμοσμένη στον πληθωρισμό, έναντι εκτίμησης για αύξηση 0,9%.

Πληθωρισμός ΗΠΑ: Επιβραδύνθηκε χαμηλότερα από τις προβλέψεις

Καμία κατηγορία δεν σημείωσε πτώση, σε αντίθεση με τον Δεκέμβριο κατά τον οποίο οι πωλήσεις μειώθηκαν 1,1%.

Οι υπηρεσίες εστίασης και οι χώροι εστίασης σημείωσαν άνοδο 7,2% και ηγήθηκαν όλων των μεγάλων κατηγοριών. Οι πωλήσεις μηχανοκίνητων οχημάτων και ανταλλακτικών αυξήθηκαν κατά 5,9%,ενώ τα καταστήματα επίπλων και οικιακού εξοπλισμού σημείωσαν άνοδο 4,4%.

Ακόμη και με την αύξηση των τιμών της βενζίνης κατά 2,4%, οι εισπράξεις στα πρατήρια καυσίμων παρέμειναν αμετάβλητες. Οι πωλήσεις του ηλεκτρονικού εμπορίου σημείωσαν αύξηση 1,3%, ενώ των καταστημάτων ηλεκτρονικών ειδών και συσκευών αυξήθηκαν κατά 3,5%.

Οι αγορές κινήθηκαν πτωτικά μετά την είδηση, με τα futures που συνδέονται με τον βιομηχανικό Dow Jones να δείχνουν ελαφρώς αρνητικό άνοιγμα στη Wall Street.

Σε ετήσια βάση, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 6,4% εναρμονισμένες με την κίνηση του ΔΤΚ.

Ο πληθωρισμός επιταχύνθηκε κατά 0,5% τον πρώτο μήνα του έτους. Η έκθεση για τις πωλήσεις δείχνει ότι ακόμη και με τις αυξημένες πληθωριστικές πιέσεις, οι καταναλωτές συνέχισαν να ξοδεύουν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κίνα: Επίσκεψη στην Ευρώπη πραγματοποιεί ο Σι Τζινπίνγκ
Διεθνή |

Τι κομίζει ο Σι στην Ευρώπη - Η επίσκεψη, τα «δώρα» και το γαλλικό κονιάκ

Επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια πραγματοποιεί ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κομίζοντας ένα σαφές μήνυμα: το Πεκίνο προσφέρει πολύ περισσότερες οικονομικές ευκαιρίες για το μπλοκ από ό,τι θέλουν να παραδεχτούν οι ΗΠΑ. Ο Κινέζος ηγέτης θα ξεκινήσει το πενθήμερο ταξίδι του στη Γαλλία, τη Σερβία και την Ουγγαρία στις 5 […]