Πολλά και περίεργα πράγματα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό με τη μετοχή της Attica Bank, η οποία υπενθυμίζεται, βρίσκεται σε διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 473, 3 εκατ. ευρώ και με μεγάλο ενδιαφερόμενο να μπει δυνατά στην ΑΜΚ την εταιρεία Thrivest, συμφερόντων των επιχειρηματιών Μπάκου, Καϋμενάκη, Εξάρχου, οι οποίοι ελέγχουν και την Παγκρήτια.

Η μετοχή της Attica Bank έχει Free float περίπου 1,91%. Ωστόσο, καταγράφει μεγάλες διακυμάνσεις και τεράστια άνοδο, της τάξεως του 350%-400% από τις 12 Δεκεμβρίου. Mέχρι τις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις όπου καταγράφηκαν απανωτά limit down και η μετοχή έπεσε στο 0,1568 ευρώ, στη σκιά των ερευνών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς γι’ αυτές τις συναλλαγές που εκτόξευσαν τη μετοχή σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Συνεχίζει βεβαίως να προκαλεί τεράστια απορία για το ποιος είναι αυτός που έχει συμφέρον να αυξάνει τη μετοχή της Attica Bank.

Το τελευταίο διάστημα στη μετοχή της Attica Bank καταγράφεται αυξημένος όγκος συναλλαγών. Από τις 3 Φεβρουαρίου έχει διακινηθεί το 1,5% ή 24,2 εκατ. μετοχές με το Free float να ανέρχεται στο 1,99%.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει πλέον στα χέρια της τις συναλλαγές που έγιναν και μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά της.

Ωστόσο, με τόση χαμηλή διασπορά ποιος θα ήθελε να «παίξει» παιχνίδια με τη μετοχή; Πρόκειται για traders που θέλουν να βγάλουν χρήματα με αφορμή τις θετικές εξελίξεις για την τράπεζα και τις φήμες περί συγχώνευσης με την Παγκρήτια Τράπεζα και τη δημιουργία πέμπτου τραπεζικού πόλου;

Ή όντως, κάποιοι θέλουν να χαλάσουν μια ενδεχόμενη είσοδο της Thrivest στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας; Είναι γνωστό άλλωστε ότι η αύξηση κεφαλαίου είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για την τράπεζα και μια τέτοια χρηματιστηριακή συμπεριφορά γεννά απορίες και προβληματισμούς.

Ο ΟΤ απευθύνθηκε στον πρόεδρο της Attica Bank, κ. Κωνσταντίνο Μακέδο, προκειμένου να μας εξηγήσει και από την πλευρά του ΤΜΕΔΕ, του ταμείου των μηχανικών, τι ακριβώς συμβαίνει με την τράπεζα.

Στην αποκλειστική του δήλωση ο κ. Μακέδος, ο οποίος θυμίζουμε πως είναι και πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ, αναφέρει ότι ο φορέας δεν εμπλέκεται σε καμιά περίπτωση με οποιαδήποτε συναλλαγή.

Κάτι άλλωστε που μπορεί να φανεί με βάση τους ελέγχους που έκανε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η δήλωσή του έχει ως εξής:  

«Θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος πως ο Φορέας μας δεν έχει διενεργήσει, άμεσα ή έμμεσα, οιαδήποτε συναλλαγή καθ’ οιονδήποτε τρόπο με αντικείμενο μετοχές ή άλλους τίτλους εκδόσεως της Attica Bank, ούτε συνδέεται με οιαδήποτε ανάλογη συναλλαγή.

Αυτό είναι εύκολα επαληθεύσιμο από τις εποπτικές αρχές και κάθε περί του αντιθέτου αναφορά είναι αναληθής, στερείται σοβαρότητας, και υπηρετεί ακουσίως ή εκουσίως κακοπροαίρετες επιδιώξεις.

Το ΤΜΕΔΕ, ο Φορέας Εγγυοδοσίας και Πιστοδοσίας των Μηχανικών, υπηρετεί με υπευθυνότητα και διαφάνεια το θεσμικό του ρόλο και επιφυλάσσεται για την άσκηση παντός νόμιμου δικαιώματός του».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα