Σε ήπια θετικά εδάφη κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και στηρίζεται στην άνοδο της πλειονότητας των τίτλων του, προσπαθεί να απορροφήσει την προσφορά σε επιλεγμένες δεικτοβαρείς μετοχές. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,45% στις 1.098,07 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 7 εκατ. ευρώ.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Σε ιστορικά υψηλά ο FTSE 100

Σε μια πλάγια γραμμή, με αρκετή νευρικότητα, κινείται τις τελευταίες ημέρες το ΧΑ, το οποίο προσπαθεί να διαχειριστεί τις διορθωτικές κινήσεις που καταγράφουν αρκετοί του τίτλοι. Επί της ουσίας βρίσκεται σε εξέλιξη μια διόρθωση των θέσεων από τα περισσότερα χαρτοφυλάκια, τα οποία “κυνηγούν” τους τίτλους που έχουν μείνει πίσω στην άνοδο, με το ενδιαφέρον να διαχέεται σε όλο και μεγαλύτερο εμβαδόν του ταμπλό.

Οι διεθνείς αγορές

Υποστηρικτικός επίσης είναι και ο τόνος που έρχεται από τις διεθνείς αγορές, οι οποίες αν και με αρκετές αναταράξεις έχουν καταφέρει να κάνουν ένα μίνι ράλι από τις αρχές του έτους, δεδομένου του ότι οι μεγάλες οικονομίες δείχνουν ανθεκτικότητα στις αυξήσεις των επιτοκίων των κεντρικών τραπεζών. Και μπορεί οι εκτιμήσεις να είναι ακόμη διφορούμενες, αλλά το σενάριο ότι τα χαμηλά της διεθνούς bear market έχουν παρέλθει, λαμβάνει όλο και περισσότερες πιθανότητες.

Σε επίπεδο τίτλων, Βιοχάλκο και Εθνική ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους, ενώ ανοδικά κινούνται οι Πειραιώς, Τιτάν, Quest, Eurobank, Alpha bank, Λάμδα, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, ΕΛΧΑ, Τέρνα Ενεργειακή και Ελληνικά Πετρέλαια. Από την άλλη, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Ελλάκτωρ, Σαράντης, Jumbo, Aegean, Coca Cola, ΟΠΑΠ και ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών