Μικρές διακυμάνσεις και χαμηλό τζίρο καταγράφει αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ αντίρροπων δυνάμεων για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,10% στις 1.094,24 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 35 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Οι συναλλαγές έχουν πέσει σημαντικά σήμερα, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν εάν αυτό μπορεί να σημάνει την ολοκλήρωση των διορθωτικών κινήσεων ή κάποια κίνηση εκατέρωθεν των 1.090 μονάδων. Σε κάθε περίπτωση οι αγοραστές δείχνουν να απορροφούν την προσφορά, τουλάχιστον στους περισσότερους τίτλους, χτίζοντας μια βάση πέριξ των επιπέδων.

Πάντως, το σενάριο μιας μεγαλύτερης διόρθωσης δεν μπορεί να αποκλειστεί, δεδομένου ότι διανύουμε την ένατη συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα του Γενικού Δείκτη, επί συνόλω 17 στις τελευταίες 20. Η πρώτη σημαντική στήριξη φαίνεται στις 1050 μονάδες του ΓΔ (2570 του 25άρη), εν είδει επιβεβαίωσης στο υφιστάμενο overshooting.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, Coca Cola και Σαράντης αντισταθμίζουν με τις απώλειες τους την άνοδο σε Βιοχάλκο, Τιτάν και ΕΛΧΑ. Ανοδικά όμως κινουνται και οι Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, Autohellas, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, Motor Oil, Alpha Bank, Ελληνικά Πετρέλαια και ΟΛΠ, ενώ πτωτικά οι Quest, Eurobank, Λάμδα, Ελλάκτωρ, Aegean, Jumbo, Μυτιληναίος και Εθνική.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών