Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες σήμερα, με τον βρετανικό FTSE 100 να αγγίζει νέο ιστορικό υψηλό στις 8.000 μονάδες, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν τα τελευταία στοιχεία του πληθωρισμού τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα οποία και κρίνουν την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,53%, με τον κλάδο των κατασκευών να κερδίζει 1,8%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,55% στις 7.997 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,82% στις 15.506 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 1,21% στις 7.300 μονάδες.

Wall Street: Σε αρνητικό έδαφος

Παρά τις σχετικά δυσοίωνες οικονομικές προβλέψεις για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, η πλειονότητα των εταιρειών του FTSE 100 βρίσκει σημαντικά στηρίγματα από το εξωτερικό και οι επενδυτές προσελκύονται από τις εταιρείες ενέργειας, χρηματοοικονομικών και εμπορευμάτων και τις αμυντικές εταιρείες που πληρώνουν μερίσματα.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, η Barclays σημείωσε απώλειες άνω του 8%, μετά την ανακοίνωση ότι τα καθαρά κέρδη του 2022 ήταν μειωμένα κατά 19%, λόγω λάθους στο τμήμα trading των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, τα κέρδη της τράπεζας διαμορφώθηκαν σε 5 δισ. στερλίνες, υπερβαίνοντας ωστόσο τις εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη 4,95 δισ. στερλίνες.

Από την άλλη, η LVMH κέρδισε έως 1%, καθώς ανακοίνωσε ότι ο μουσικός Pharrell Williams ορίζεται ως ο νέος δημιουργικός διευθυντής της. Η πρώτη συλλογή του μουσικού για τη Louis Vuitton θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας Ανδρών στο Παρίσι τον Ιούνιο.

Στα μάκρο της ημέρας, πτωτικά, για τρίτο συνεχόμενο μήνα, κινήθηκε ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιανουάριο, καθώς διαμορφώθηκε στο 10,1%. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι ο πληθωρισμός θα πέσει στο 10,3%, από το 10,5% για τον Δεκέμβριο. Ο βασικός ΔΤΚ, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τα τρόφιμα, την ενέργεια, το αλκοόλ και τον καπνό, ήταν στο 5,3% έναντι 5,8% τον Δεκέμβριο.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Μάχες αντοχής και σήμερα

Αξιοσημείωτες αντοχές επέδειξε για ακόμη μία συνεδρίαση το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο μετά από μια μεγάλη διακύμανση, περιόρισε στο τέλος τις απώλειες του, κρατώντας για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση τα επίπεδα των 1.090 μονάδων. Ο γενικός δείκτης σημείωσε απώλειες 0,07% στις 1.093,15 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 123 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές