Για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση αγοραστές και πωλητές του ελληνικού χρηματιστηρίου επιδόθηκαν σε αψιμαχίες, με τον γενικό δείκτη  να κλείνει τελικά σε θετικά εδάφη. Ο γενικός δείκτης έκλεισε απώλειες 0,14% στις 1.091,62 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 77,8 εκατ. ευρώ.

Τριήμερη είναι πλέον η χάραξη της πλάγιας γραμμής στο ΧΑ, το οποίο αν και καθημερινά «επισκέπτεται» τις 1.100 μονάδες, δεν κάνει τελικά το βήμα της διάσπασης, υπό το βάρος των διορθώσεων που κάνουν αρκετοί τίτλοι. Οι συναλλαγές μάλιστα σήμερα παρέμειναν σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, αφήνοντας όμως αναπάντητο το ερώτημα εάν αυτό μπορεί να σημάνει την ολοκλήρωση των διορθωτικών κινήσεων ή προετοιμασία για κάποια μεγαλύτερη κίνηση εκατέρωθεν των 1.090 μονάδων.

Σε κάθε περίπτωση οι αγοραστές έδειξαν να απορροφούν και σήμερα την προσφορά, τουλάχιστον στους περισσότερους τίτλους, χτίζοντας μια βάση πέριξ των επιπέδων. Ωστόσο, συνεχίστηκε και η διόρθωση των θέσεων από τα περισσότερα χαρτοφυλάκια, τα οποία «κυνηγούν τους τίτλους που έχουν μείνει πίσω στην άνοδο, με το ενδιαφέρον να διαχέεται σε όλο και μεγαλύτερο εμβαδόν του ταμπλό.

Πάντως, το σενάριο μιας μεγαλύτερης διόρθωσης δεν μπορεί να αποκλειστεί, δεδομένου ότι διανύουμε την ένατη συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα του Γενικού Δείκτη, επί συνόλω 17 στις τελευταίες 20. Η πρώτη σημαντική στήριξη φαίνεται στις 1050 μονάδες του ΓΔ (2570 του 25άρη), εν είδει επιβεβαίωσης στο υφιστάμενο overshooting.

Σε επίπεδο τίτλων, πιέσεις άσκησαν οι μεγάλες απώλειες σε Coca Cola, Eurobank, Λάμδα, ΔΕΗ και Aegean, ενώ πτωτικά έκλεισαν και οι Σαράντης, Ελληνικά Πετρέλαια, Πειραιώς, ΟΛΠ, ΟΤΕ, Quest και Jumbo. Από τη άλλη, Titan, Βιοχάλκο, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα και ΕΛΧΑ έκλεισαν με σημαντικά κέρδη, με τις Εθνική, Ελλάκτωρ, Autohellas, Alpha Bank, Motor Oil, ΕΥΔΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή να κλείνουν επίσης θετικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών