Η πρόσφατη παραγγελία – μαμούθ της Air India 470 νέων αεροσκαφών για τις ανάγκες των δρομολογίων της συνοδεύεται και από δικαιώματα αγοράς 370 επιπλέον αεροσκαφών από την Airbus και την Boeing, μέσα στην επόμενη δεκαετία, όπως ανέφερε στέλεχος της εταιρείας σε πρόσφατη ανάρτηση στο LinkedIn, λίγες ημέρες αφότου ο ινδικός αερομεταφορέας προέβη στην ανακοίνωση του μεγαλεπήβολου επενδυτικού του προγράμματος.

«Η παραγγελία περιλαμβάνει την αγορά 470 αεροσκαφών, και τη δυνατότητα αγοράς επιπλέον 370 αεροσκαφών που θα προμηθευτεί από την Airbus και την Boeing την επόμενη δεκαετία», δήλωσε ο Nipun Aggarwal, επικεφαλής εμπορικού της Air India, σε ανάρτησή του αργά την Τετάρτη.

Air India: Το μεγαλύτερο deal στην αεροπορική ιστορία – Αγορά 500 νέων αεροσκαφών

Η παραγγελία του μεγαλύτερου ινδικού αερομεταφορέα περιλαμβάνει 220 αεροπλάνα Boeing και 250 αεροσκάφη Airbus, ενώ τα δικαιώματα για αγορά επιπλέον αεροσκαφών μπορούν να μετατραπούν σε παραγγελίες σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Ο Aggarwal είπε επίσης ότι η Air India είχε υπογράψει μακροπρόθεσμα συμβόλαια συντήρησης κινητήρων με τις CFM International, τη Rolls-Royce και την GE Aerospace.

Ο στόχος

Η αεροπορική εταιρεία που ανήκει στον Όμιλο Tata στοχεύει να επωφεληθεί από τoν διαρκώς αυξανόμενο αριθμό αεροπορικών επιβατών της Ινδίας και τη μεγάλη διασπορά σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον Aggarwal,  φιλοδοξία αυτής της παραγγελίας είναι να συνδεθεί η Ινδία «ασταμάτητα», με κάθε μεγάλη πόλη στον κόσμο και να δείξει τις “τεράστιες οικονομικές δυνατότητες” που απελευθερώθηκαν μετά την ιδιωτικοποίηση της Air India.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή