Κορυφαία επιλογή των Ρεπουμπλικανών για να είναι ο προεδρικός υποψήφιος του κόμματος το 2024 παραμένει ο Ντόναλντ Τραμπ, αλλά με μια μικρή διαφορά από τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις  υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει ώστε να χάσει και άλλους ψηφοφόρους, σύμφωνα με το Bloomberg.

Δεδομένης μιας λίστας 14 πιθανών υποψηφίων, ο Τραμπ ήταν η κορυφαία επιλογή για το 42% των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων στη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Quinnipiac που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη. Ο Ντε Σάντις  ήταν δεύτερος με 36%, ακολουθούμενος από την πρώην πρέσβη των Ηνωμένων Εθνών Νίκι Χέιλι, η οποία ανακοίνωσε την Τρίτη την υποψηφιότητά της, με 5%.

Τραμπ: Aντιμέτωπος με μια «σκληρή» δικαστικό

Κούρσα για δύο

Αλλά όταν οι επιλογές περιορίστηκαν σε μόλις τέσσερις υποψήφιους, ο Τραμπ ήταν στο 43% και ο Ντε Σάντις στο 41%, ουσιαστικά ισόπαλοι, ακολουθούμενοι από τη Χέιλι με 6% και τον πρώην αντιπρόεδρο Μάικ Πενς με 4%. Η πρόωρη ανακοίνωση του Τραμπ δυσκόλεψε τους πιθανούς αντιπάλους να οργανώσουν εκστρατείες χωρίς να αποξενώσουν τον Τραμπ και τους πιστούς του ψηφοφόρους.

«Η πρώιμη ιπποδρομία καταλήγει σε δύο μόνο ονόματα», δήλωσε ο αναλυτής της Quinnipiac Polling, Tim Malloy.

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι είτε ο Τραμπ είτε ο Ντε Σάντις θα ήταν ανταγωνιστικοί μεταξύ όλων των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων σε μια υποθετική γενική εκλογή αντιμέτωπη με τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος δεν έχει ανακοινώσει αλλά είναι πιθανό να είναι υποψήφιος για επανεκλογή.

Η έρευνα σε 1.429 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους διενεργήθηκε 9-14 Φεβρουαρίου και έχει περιθώριο σφάλματος συν ή πλην 2,6 ποσοστιαίες μονάδες.

Η δίκη Τραμπ

Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο βρίσκεται η κλήση του Τραμπ τον Ιανουάριο του 2021 στον τοπικό αξιωματούχο της Τζόρτζια Μπραντ Ράφενσπεργκερ (Υπουργός Εξωτερικών της τοπικής κυβέρνησης), ζητώντας του να «βρει» αρκετές ψήφους για να αντιστρέψει τη μικρή ήττα του στην κομβική πολιτεία έναντι του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν. Η Φανί Γουίλις, η δικαστικός που έχει αναλάβει την υπόθεση, εξέτασε επίσης ένα σχέδιο για τον διορισμό ενός αναπληρωματικού πίνακα εκλογέων σε μια προσπάθεια να απονεμηθούν οι ψήφοι της Τζόρτζια στον Τραμπ και όχι στον Μπάιντεν, πριν από την πιστοποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων από το Κογκρέσο.

Ο Τραμπ την κατηγόρησε ότι τον στόχευσε για πολιτικό όφελος και επέκρινε τον χειρισμό της βίαιης εγκληματικότητας στην Ατλάντα, τη μεγαλύτερη πόλη της Τζόρτζια και τμήμα της κομητείας Φούλτον.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή