Στη πώληση της δραστηριότητας του εμφιαλωμένου νερού υπό το brand  Ιόλη, προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες η Αθηναϊκή Ζυθοποιία. Αγοραστής είναι η Sterner Stenhus, το σουηδικό fund των αδελφών Γεωργιάδη, η οποία έχει επενδύσει επίσης σε Μπουτάρη και Premia.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η αποεπένδυση της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας από την κατηγορία του εμφιαλωμένου νερού αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα και ήταν μια ειλημμένη απόφαση καθώς οι επιδόσεις στον εν λόγω τομέα τα τελευταία χρόνια κρίθηκαν μη ικανοποιητικές.

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Συγκρατημένη αισιοδοξία για το 2023 – Επενδύσεις 60 εκατ. ευρώ

Η θυγατρική του πολυεθνικού ομίλου Heineken θα επικεντρωθεί από δω και πέρα στην κύρια δραστηριότητά της που είναι η μπίρα και τα αλκοολούχα ποτά. Από τον Απρίλιο του 2021 η Αθηναϊκή Ζυθοποιία αποτελεί τον επίσημο διανομέα του χαρτοφυλακίου των premium προϊόντων της Bacardi Greece στην ελληνική αγορά.

Με βάση τη συμφωνία ο νέος επενδυτής αποκτά όλη την παραγωγική δραστηριότητα αλλά και τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στη Λαμία. Σημειώνεται ότι το εργοστάσιο νερού το εγκαινίασε το 1993.

Επίσης, για κάποιο διάστημα στην αρχή τη διανομή του νερού θα συνεχίσει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

Σημειώνεται ότι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει καταρτίσει ένα τριετές επενδυτικό πρόγραμμα για τη περίοδο 2022 -2025, το οποίο προβλέπει συνολικά κεφάλαια ύψους 60 εκατ. ευρώ. Οι επενδύσεις αφορούν τη συνεχή βελτιστοποίηση των ζυθοποιείων, δράσεις αυτοματοποίησης, αναβάθμιση παγίων κ.λπ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις