Ως «επιζήμιους» και «τρελούς» περιέγραψε τους ισχυρισμούς ότι οι εκλογές στις ΗΠΑ του 2020 κλάπηκαν από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Ρούπερτ Μέρντοχ , παρόλο που το κανάλι του,το Fox News, συνέχιζε να εκπέμπει τους ισχυρισμούς, σύμφωνα με αρχεία από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του δικτύου, όπως αναφέρουν οι Financial Times.

Ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, έστειλε επανειλημμένα με email τις ανησυχίες του στην διευθύνουσα σύμβουλο του Fox News, Suzanne Scott, κατά τη διάρκεια των χαοτικών εβδομάδων και μηνών μετά τις εκλογές, καθώς ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ χρειάστηκαν μέρες για να μετρήσουν τις ψήφους και ο Τραμπ διαμαρτυρήθηκε ότι η διαδικασία ήταν νοθευμένη, σύμφωνα με την αγωγή .

Τραμπ: Aντιμέτωπος με μια «σκληρή» δικαστικό

Τα μηνύματα ήταν μέρος μιας αγωγής που κατατέθηκε από την ομάδα τεχνολογίας ψηφοφορίας Dominion που ζητούσε από έναν δικαστή του Ντέλαγουερ να αποφανθεί υπέρ της για αξίωση δυσφήμισης 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων εναντίον του Fox τον Μάρτιο του 2021.

Ορισμένοι σύμμαχοι του Τραμπ, συμπεριλαμβανομένων των δικηγόρων Ρούντι Τζουλιάνι και Σίντνεϊ Πάουελ, ισχυρίστηκαν ότι οι μηχανές ψηφοφορίας που κατασκεύαζε η Dominion ήταν νοθευμένες και ότι η εταιρεία είχε εργαστεί για τον Ούγκο Τσάβες, τον αείμνηστο ηγέτη της Βενεζουέλας. Στις 19 Νοεμβρίου 2020, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν οι Τζουλιάνι και Πάουελ, στην οποία ισχυρίστηκαν ότι υπήρξε «μαζική εξαπάτηση» στις εκλογές, ο Μέρντοκ έγραψε: «Φοβάμαι ότι είναι τρομερά πράγματα που βλάπτουν τους πάντες», σύμφωνα με μηνύματα που αναφέρονται στην κατάθεση.

Μάταια προσπαθούσε ο Μέρντοχ

Η αίτηση 192 ​​σελίδων που κατατέθηκε από την Dominion, η οποία είναι εν μέρει διασκευασμένη, περιείχε πολλές περιπτώσεις του 91χρονου Μέρντοχ που εξέφραζε ανησυχία για την κάλυψη των εκλογών, όπως και πολλά άλλα στελέχη, παραγωγοί και παρουσιαστές.

«Πολύ δύσκολο να ισχυριστείς αξιόπιστα το φάουλ», έγραψε ο Μέρντοκ στην Scott ​​στις 6 Νοεμβρίου, καθώς οι ψήφοι εξακολουθούσαν να μετρώνται, αλλά τα αποτελέσματα έμοιαζαν ευνοϊκά για τον Μπάιντεν.

Αφού το Fox News συνέχισε να εκπέμπει καταγγελίες για εκλογική νοθεία, ο Μέρντοχ  έστειλε μήνυμα σε στέλεχος της Fox αναφερόμενος στην παρουσιάστρια Λόρα Ίνγκραχαμ : «Αυτή θα μου προκαλέσει ανεύρυσμα», σύμφωνα με τα αρχεία.

Τα αρχεία ανέφεραν ότι ο παρουσιαστής του Fox, Tucker Carlson, είπε στην Ίνγκραχαμ  στις 18 Νοεμβρίου: «H  Σίντνεϊ Πάουελ λέει ψέματα παρεμπιπτόντως, την έπιασα. Είναι τρελό».

Οι νομικοί εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν ότι το Dominion αντιμετωπίζει μια δύσκολη μάχη, λόγω της ισχυρής συνταγματικής προστασίας των ΗΠΑ γύρω από τη συζήτηση για θέματα δημοσίου ενδιαφέροντος.

Η Dominion έχει καταθέσει αρκετές αγωγές συκοφαντικής δυσφήμισης μετά τις εκλογές του 2020, υποστηρίζοντας ότι η επιχείρησή της υπέστη σοβαρή ζημιά από ψευδείς ισχυρισμούς για εκλογική νοθεία, περιλαμβανομένων των Πάουελ, Τζουλιάνι και των ειδησεογραφικών πρακτορείων OAN και Newsmax.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή