Οι υπάλληλοι των οποίων ο τίτλος εργασίας περιλαμβάνει «ESG» αποφεύγουν το κύμα περικοπών, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ένα κύμα περικοπών θέσεων εργασίας που έχει σαρώσει τον παγκόσμιο χρηματοοικονομικό κλάδο δεν έχει επηρεάσει τη ζήτηση για ειδικούς ESG, όπου η αύξηση των προσλήψεων συνεχίστηκε μέχρι το 2022, σύμφωνα με μελέτη της Barclays.

Κεντρικές τράπεζες: Γεμίζουν με χρυσό τα θησαυροφυλάκια

ESG σημαίνει ασφάλεια

Αναλυτές στην τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου, oι οποίοι περιηγήθηκαν σε περισσότερες από 200 εκατομμύρια αγγελίες εργασίας, διαπίστωσαν ότι οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων και οι τράπεζες «συνεχίζουν να αναζητούν δεξιότητες και ταλέντο ESG, αψηφώντας μια ευρύτερη ύφεση προσλήψεων.

Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι ωφελείται η οικοδόμηση τεχνογνωσίας σε περιβαλλοντικές, κοινωνικές και στρατηγικές διακυβέρνησης, καθώς ορισμένες από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου καταφεύγουν σε βαθιές περικοπές. Η Goldman Sachs  ξεκίνησε έναν από τους μεγαλύτερους γύρους μειώσεων που είχε ποτέ τον περασμένο μήνα, μειώνοντας περίπου 3.200 θέσεις. Η Morgan Stanley «χώρισε» τους δρόμους της με 1.600 υπαλλήλους τον Δεκέμβριο, ενώ άλλες όπως η Bank of America έχουν επίσης καταφύγει σε απολύσεις, αν και σε μικρότερη κλίμακα.

Καλύτερη απόδοση μετοχών

Πολλές από τις ανακοινωθείσες περικοπές θα επαναφέρουν τον αριθμό των εργαζομένων των τραπεζών στα προ πανδημίας επίπεδα και θα συμπέσουν με τις προσπάθειες του κλάδου να προσαρμοστεί σε μια επιβράδυνση στη σύναψη συναλλαγών.

Οι αναλυτές της Barclays πίσω από την έρευνα — Alexa Walls, Jason M. Goldberg και Adam Lauretig — είπαν ότι το ιστορικό προσλήψεων ESG μιας εταιρείας τείνει να είναι ένας καλός δείκτης όχι μόνο της δέσμευσής της στη βιωσιμότητα, αλλά και της απόδοσης των μετοχών της. προς τα εμπρός. Ξεχώρισαν την BlackRock ως μια εταιρεία με υψηλό επίπεδο ενδιαφέροντος για την προσθήκη θέσεων εργασίας ESG. Στην Goldman Sachs, βρήκαν το επίπεδο ενδιαφέροντος μέτριο.

«Οι εταιρείες με υψηλότερο από το κανονικό ενδιαφέρον προσλήψεων ESG είχαν περισσότερες πιθανότητες να βιώσουν επακόλουθες βελτιώσεις αξιολόγησης και απολάμβαναν καλύτερη απόδοση μετοχών δύο έως τρία χρόνια μετά», ανέφεραν.

Η μελέτη της Barclays έδειξε επίσης ότι οι αντίθετοι άνεμοι που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες που ασπάζονται το ESG στις ΗΠΑ, όπου οι Ρεπουμπλικανικές πολιτείες έχουν εκδώσει αρκετές απαγορεύσεις, δεν έχουν επηρεάσει τη δέσμευση του χρηματοπιστωτικού κλάδου σε αυτό.

«Ακόμη και αν η ESG χάνει την έλξη, φαίνεται ότι οι εταιρείες παραμένουν πεπεισμένες για τη στρατηγική της σημασία και τη μελλοντική της ζήτηση», τόνισαν οι αναλυτές της Barclays.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News