Νέες πρωτοβουλίες προσέλκυσης των νέων στα ναυτικά επαγγέλματα και ενίσχυσης των δεσμών της νεολαίας με τη ναυτιλία με στόχο την προάσπιση και διατήρηση της ναυτοσύνης των Ελλήνων πρόκειται να αναλάβει η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών: Διεθνής πρωτοβουλία για αλλαγές στον δείκτη έντασης άνθρακα – Τι προτείνει

Παράλληλα η ΕΕΕ αναμένεται να υλοποιήσει ένα ευρύ πρόγραμμα για τη στήριξη της δημόσιας υγείας διευρύνοντας την κοινωνική προσφορά του ελληνικού εφοπλισμού και καθιστώντας ακόμη πιο στενή τη διασύνδεση της ναυτιλίας με την πατρίδα.

Η πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού εξήγγειλε πρόσφατα την πρόθεση της ΕΕΕ να υλοποιήσει ένα σημαντικό πρόγραμμα υποτροφιών προς τους νέους. «Γεμάτη υπερηφάνεια, σας ενημερώνω ότι σε μερικές ημέρες η Ενωση θα ανακοινώσει επίσημα το μεγαλύτερο πρόγραμμα υποτροφιών στην ιστορία της. Το 2023 θα χορηγήσουμε 100 υποτροφίες μεταπτυχιακών σπουδών σε νέες και νέους της πατρίδας μας».

Με την κίνηση αυτή, η ΕΕΕ επιδιώκει να τοποθετήσει στο επίκεντρο της κοινωνικής προσφοράς της ναυτιλίας την παιδεία, το πιο νευραλγικό κομμάτι της κοινωνίας, τη νέα γενιά. «Επιβραβεύουμε την αριστεία, τιμούμε τα θετικά πρότυπα, θωρακίζουμε το μέλλον μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους τους συναδέλφους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό» πρόσθεσε η Τραυλού μιλώντας στη γενική συνέλευση της Ενωσης.

Η Τραυλού τόνισε ότι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της ελληνικής ναυτιλίας είναι οι άνθρωποί της στα πλοία της και στις εταιρείες της.

Η περαιτέρω ανάπτυξη της ναυτιλίας μας προϋποθέτει επαρκώς εκπαιδευμένο και άρτια καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό. Χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη», είπε και πρόσθεσε ότι «απαιτείται ο εκσυγχρονισμός και ο μετασχηματισμός της ναυτικής εκπαίδευσης, με την κατάρτιση ενός ολιστικού εθνικού σχεδίου».

Πλεονεκτήματα

Με δεδομένο ότι και διεθνώς καταγράφεται έλλειμμα ναυτικών, η Τραυλού τόνισε ότι ναυτιλία και πολιτεία πρέπει να μιλήσουν από κοινού «στα παιδιά μας στη γλώσσα τους. Να κατανοήσουν το στρατηγικό πλεονέκτημα της ναυτιλίας μας ως επαγγελματικού κλάδου. Να αντιληφθούν τις προοπτικές και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ναυτικού επαγγέλματος».

Τέλος η ΕΕΕ επεξεργάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο κομβικής προσφοράς στην υγεία, που θα προστεθεί σε όσα ήδη υλοποιεί η ΕΕΕ στον τομέα αυτόν. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕΕ μέσω της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ έχει προσφέρει, τα τελευταία χρόνια, πάνω από 80.000.000 ευρώ για την υλοποίηση δράσεων στους τομείς της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας, της στήριξης των ευπαθών ομάδων και της αντιμετώπισης κρίσεων.

Πηγή: Έντυπη Έκδοση ΤΑ ΝΕΑ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά