Υπογράφεται την Δευτέρα το πρωί, στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η προγραμματική σύμπραξη έξι δήμων με την ΜΟΔ , για την βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής του Αμβρακικού.

Συγκεκριμένα, έξι δήμοι της περιοχής (Αρταίων, Πρέβεζας, Ζηρού, Νικολάου Σκουφά, Ακταίου – Βόνιτσας και Αμφιλοχίας) και η Αναπτυξιακή Νοτίου Ηπείρου – Αμβρακικού (ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ ΟΤΑ) συμπράττουν με τη Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ) σε μια «Συμφωνία εταιρικής σχέσης για τον σχεδιασμό και την ωρίμανση προγράμματος ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων (ΟΧΕ) για την περιοχή του Αμβρακικού».

Προαστιακός – Λουτράκι: Περισσότερα από 14 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Εξειδίκευση της στρατηγικής και οριοθέτηση της περιοχής

Αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης αποτελεί ο σχεδιασμός προγράμματος ολοκληρωμένων χωρικών παρεμβάσεων επενδύσεων (ΟΧΕ) για την περιοχή του Αμβρακικού. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει την εξειδίκευση της στρατηγικής και την οριοθέτηση της περιοχής και την κατάρτιση αναλυτικού σχεδίου δράσης για να τύχει χρηματοδότησης. Στόχος είναι η βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής του Αμβρακικού στηριγμένη στην προώθηση των αλιευτικών και λοιπόν τοπικών προϊόντων, στην ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού υψηλής ποιότητας, στην δημιουργία υποδομών με σεβασμό στο ιδιαίτερο περιβάλλον της και στην ανάδειξη του μοναδικού πολιτιστικού της ενδιαφέροντος.

Στην επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης, συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των συμβαλλομένων φορέων καθώς και εκπρόσωποι από τα υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Σύμφωνα με τις, έως τώρα εκτιμήσεις, το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί εκτιμάται ότι από όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία της νέας περιόδου (ΕΣΠΑ 2021-2027, Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, Προγράμματα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG, Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης κ.α) θα μπορούσε να αντλήσει περί τα 120 εκατ. ευρώ για την περιοχή.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News