Tην αντιστροφή της πορείας των κινεζικών μετοχών βλέπουν οι αναλυτές στρατηγικής της Goldman Sachs, καθώς το οικονομικό άνοιγμα της χώρας αποφέρει απροσδόκητα κέρδη για τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα βλέπει ότι ο δείκτης MSCI China Index θα φτάσει τις 85 μονάδες έως το τέλος του 2023, σημειώνοντας αύξηση περίπου 24% από το κλείσιμο της Παρασκευής, σύμφωνα με σημείωμα τη Δευτέρα από αναλυτές στρατηγικής, συμπεριλαμβανομένου του Kinger Lau.

Κίνα: Προειδοποιεί τις ΗΠΑ για συνέπειες αν κλιμακωθεί το θέμα με το μπαλόνι

Το ράλι επανέναρξης της Κίνας έχει χάσει τη δυναμική του εν μέσω κλιμάκωσης των γεωπολιτικών εντάσεων και μιας αβέβαιης προοπτικής για την οικονομία, με τον δείκτη των κινεζικών μετοχών που διαπραγματεύονται στο Χονγκ Κονγκ να πέφτει σε τεχνική διόρθωση την περασμένη εβδομάδα. Ενώ αυτό πυροδότησε μια συζήτηση σχετικά με το αν το ράλι ολοκλήρωσε την πορεία του, οι ταύροι στοιχηματίζουν ότι τα επερχόμενα κέρδη θα δώσουν νέα ώθηση.

Ανάκαμψη

«Το κύριο θέμα στη χρηματιστηριακή αγορά θα μετατοπιστεί σταδιακά από το άνοιγμα στην ανάκαμψη, με τον μοχλό των πιθανών κερδών πιθανότατα να εναλλάσσονται από την πολλαπλή επέκταση στην αύξηση/παράδοση κερδών», έγραψαν οι αναλυτές στρατηγικής. «Η ώθηση της ανάπτυξης θα πρέπει να έχει μεγάλη κλίση προς την καταναλωτική οικονομία, όπου ο τομέας των υπηρεσιών εξακολουθεί να λειτουργεί σημαντικά χαμηλότερα από τα προ-πανδημικά επίπεδα του 2019», πρόσθεσαν.

Οι κινεζικές μετοχές ανέβηκαν τη Δευτέρα μετά από τρεις εβδομαδιαίες υποχωρήσεις. Ο δείκτης Hang Seng China σημείωσε άνοδο περισσότερο από 0,9%, ενώ ο δείκτης αναφοράς CSI 300  σημείωσε άνοδο 1,2%. Οι μετοχές που σχετίζονται με τις κατασκευές «είδαν» τις μεγαλύτερες ενισχύσεις, παράλληλα με τις μετοχές των τηλεπικοινωνιών.

Τα μέτρια κέρδη υποδηλώνουν επιφυλακτικό κλίμα στον απόηχο της αρνητικής εξέλιξης το Σαββατοκύριακο, όταν ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ με αφορμή τις κατηγορίες των Ηνωμένων Πολιτειών περί κατασκοπείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή