Την πρόθεσή της να  συμμετάσχει στη διαδικασία για την ανάδειξη του αντικαταστάτη της Νίκολα Στέρτζον στη θέση του επικεφαλής του κόμματος SNP και του πρωθυπουργού της Σκωτίας, ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα η υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης της Σκωτίας, η Κέιτ Φορμπς. Η Φορμπς, που εξελέγη στο τοπικό κοινοβούλιο το 2016 και ανέλαβε τη θέση της υπουργού Οικονομικών τέσσερα χρόνια αργότερα, γίνεται η τρίτη υποψήφια που ανακοινώνει την πρόθεσή της να συμμετάσχει στη μάχη διαδοχής μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση της Στέρτζον την περασμένη εβδομάδα.

Σκωτία: Παραιτήθηκε η Νίκολα Στέρτζον – «Στην καρδιά μου, ξέρω ότι ήρθε η ώρα»

Η απρόσμενη αποχώρηση της Στέρτζον άφησε ένα ερωτηματικό αναφορικά με τη μάχη του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP) για ανεξαρτησία καθώς η κυβέρνηση στο Ουεστμίνστερ έχει παρεμποδίζει τις προσπάθειές του για δεύτερο δημόψηφισμα μετά από εκείνο του 2014 όταν οι Σκωτσέζοι ψήφισαν σε ποσοστό 55% προς 45% να παραμείνουν τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Οι επιλογές που θα κάνουμε τις επόμενες λίγες εβδομάδες θα έχουν βαθύ αντίκτυπο στο μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας. Δεν μπορώ να κάθομαι και να παρακολουθώ το έθνος μας να ανακόπτεται στην πορεία προς την αυτοδιάθεση», δήλωσε η 32χρονη Φορμπς σε βίντεο που ανήρτησε στο Twitter.

«Χρειαζόμαστε έναν ηγέτη που να είναι τολμηρός, θαρραλέος και δραστήριος, με ένα νέο πρόσωπο και έτοιμο για νέες προκλήσεις. Κάποιον που θα σας εμπνέει εμπιστοσύνη ως μέλος του SNP και ο οποίος θα εμπνέει εμπιστοσύνη στους πολίτες της Σκωτίας για να ψηφίσουν για ένα καλύτερο μέλλον. Αυτός ο ηγέτης είμαι εγώ».

Το SNP έχει δηλώσει ότι θα επιλέξει νέο επικεφαλής εντός έξι εβδομάδων με ψηφοφορία μεταξύ των μελών του, που θα ολοκληρωθεί στις 27 Μαρτίου. Η Στέρτζον θα παραμείνει στη θέση της μέχρι την ανάδειξη του διαδόχου της. Στη μάχη διαδοχής θα συμμετάσχουν, όπως έχουν ανακοινώσει, ο υπουργός Υγείας Χούμζα Γιούσαφ και η πρώην υπουργός Ας Ρίγκαν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κόσμος
Ευρωεκλογές: Το φάντασμα της αποχής και το μαύρο μπλοκ
Επικαιρότητα |

Tι πρόκειται να δούμε στις ευρωεκλογές – Το φάντασμα της αποχής και το μαύρο μπλοκ

Στο φουλ δουλεύουν οι μηχανές στα κομματικά επιτελεία για τις ευρωεκλογές με το μεγάλο στοίχημα να είναι η συμμετοχή των πολιτών και ο μεγάλος φόβος η άνοδος της ακροδεξιάς.

Ρωσία: Έμμεσες απειλές του Κρεμλίνου στην Ευρώπη
Επικαιρότητα |

«Κίνδυνος» για την ασφάλεια της ΕΕ οι δηλώσεις Μακρόν και Βρετανού ΥΠΕΞ, προειδοποιεί το Κρεμλίνο

Τα βρετανικά όπλα που «μπορούν να πλήξουν στόχους εντός της Ρωσίας» και η «αποστολή δυτικών ενόπλων δυνάμεων στο ουκρανικό έδαφος» – Δεν εξετάζουμε τέτοιο ενδεχόμενο, λέει η Δύση

Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν