Το δρόμο της διόρθωσης ακολουθεί και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, συντηρώντας όμως τα επίπεδα των 1.110 μονάδων, καθώς επιλεκτικά οι αγοραστές παρεμβαίνουν ώστε να μην λάβει διαστάσεις η πτώση. Ο γενικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,84% στις 1.112,46 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 8 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Είναι η δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση κατά την οποία οι πωλητές δείχνουν να έχουν τα ηνία της συνεδρίασης, αλλά χτες, οι αγοραστές είχαν τον τελευταίο λόγο απορροφώντας τις πιέσεις στο τέλος. Εάν επαναληφθεί το ίδιο μοτίβο όμως είναι ακόμη αβέβαιο, δεδομένου και του αρνητικού κλίματος που επικρατεί στις διεθνείς αγορές.

Βέβαια, το ΧΑ έχει δείξει αξιοσημείωτες αντοχές στις πιέσεις που έχουν δεχτεί οι δυτικές αγορές, καθώς καταφέρνει να οριοθετήσει σε στενό ωριαίο πλαίσιο τις διορθώσεις του, ωστόσο δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που θεωρούν ότι μια διόρθωση θα δώσει νέα καύσιμα στην ανοδική πορεία της αγοράς. Προς στιγμήν όμως, μόνο σε μία συνεδρίαση μέχρι τώρα από την αρχή του έτους η αγορά έχει δείξει να ακολουθεί την «παραίνεσή» τους.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι πιέσεις εστιάζουν σε Aegean, Eurobank, Τέρνα Ενεργειακή, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα και ΔΕΗ, ενώ πτωτικά κινούνται και οι Alpha Bank, ΟΠΑΠ, ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος, Εθνική, Πειραιώς, Autohellas, Titan, Coca Cola, ΟΛΠ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, Jumbo και Λάμδα. Από την άλλη, ήπια ανοδικά κινούνται οι Σαράντης, Motor Oil και Quest.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών