Χαμηλότερα κινούνται και σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα εταιρικά αποτελέσματα και αναμένουν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τη νομισματική πολιτική.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,4%, με τον κλάδο των μεταλλευμάτων να χάνει 1,3%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,62% στις 7.928 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,32% στις 15.349 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,37% στις 7.281 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Stellantis υποχωρεί κατά 3,6%, παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε αποτελέσματα ρεκόρ για το σύνολο του έτους, αναφέροντας αύξηση των καθαρών κερδών κατά 26% στα 16,8 δισ. ευρώ και ετήσια αύξηση 41% στις παγκόσμιες πωλήσεις μπαταριών και ηλεκτρικών οχημάτων. Η εταιρεία με έδρα την Ολλανδία, η οποία σχηματίστηκε το 2021 από τη συγχώνευση του ιταλοαμερικανικού ομίλου Fiat Chrysler και του γαλλικού ομίλου PSA, δήλωσε ότι τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν κατά 18% σε 179,6 δισ. ευρώ.

Ασιατικά Χρηματιστήρια: Ισχυρές απώλειες

Τα μακροοικονομικά στοιχεία

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές καταναλωτή στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 8,7% τον Ιανουάριο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με την τελική έκθεση που δημοσίευσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία (Destatis). Το ποσοστό αυτό σηματοδοτεί τελικά αύξηση σε σχέση με το ποσοστό του Δεκεμβρίου (8,6%) και ευθυγραμμίζεται με αυτό που ανέμεναν οι αναλυτές.

Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) επιβεβαιώθηκε στο 1%, ενώ ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή για τη Γερμανία σκαρφάλωσε 9,2% σε ετήσια βάση και πρόσθεσε 0,5% σε μηνιαία βάση.

“Παρατηρούμε αυξήσεις των τιμών για πολλά αγαθά και, σε μεγάλο βαθμό, και για τις υπηρεσίες. Τα νοικοκυριά πλήρωσαν υψηλότερες τιμές ιδίως για την ενέργεια και τα τρόφιμα, επίσης τον Ιανουάριο”, δήλωσε η Ruth Brand, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές